Na de spannende ontknoping in de zaal waar promotie naar de tweede klasse werd afgedwongen, gingen de korfballers van VZOD/FIQAS daarna gelijk het veld weer op. Het team van trainer/coach Gert Krook staat daarin op de tweede plaats en moest afgelopen zaterdag optreden tegen de koploper HKC uit Utrecht. Dit team was evenals VZOD/FIQAS ook gepromoveerd, maar dan naar de eerste klasse. Op voorhand verwacht je van hen dus wel wat, het tegendeel bleek waar. De Utrechtenaren wonnen, met het lelijke achter verdedigen als vervelend schouwspel tot kunst verheven, op hun eigen terrein slechts nipt van de Kudelstaarters met 12-10. Na deze start van de veldcompetitie direct twee weken rust (voorjaarsvakantie): de eerste wedstrijd aan de Wim Kandreef is op 14 mei a.s. om 15.30 uur tegen Huizen. 

Het begin van de wedstrijd was vooral verdedigend van beide ploegen erg sterk en was het lang wachten op de eerste goal, die kwam van afstand na bijna tien minuten van Arian Maat. Uit een vrije bal wist HKC vervolgens gelijk te maken. Ruben Maat knalde vervolgens van afstand de 1-2 binnen waarna HKC weer snel gelijk maakte uit, opnieuw een vrije bal. Laura Viet scoorde vanuit een vrije bal de 3-2 en HKC kreeg vervolgens wederom een vrije bal: 3-3. HKC kon niet loskomen van de Kudelstaarters en had in die fase vrije ballen nodig om bij te blijven. Een tussensprint van HKC leverde hen een voorsprong op van 5-3, maar Arian Maat bracht van afstand de ruststand op 5-4. 

Na rust deed VZOD er nog een schepje bovenop en Thomas van der Zwaard die met zijn tegenstander keiharde en intense duels uitvocht onder de korf, strafte het achter verdedigen van HKC af: 5-5. Maar HKC sloeg weer een gaatje naar 7-5, waarna Arian Maat van afstand zijn derde erin schoot: 7-6. Na de 8-6 scoorde Josine Verburg tweemaal en bracht het strijdende VZOD/FIQAS gelijk: 8-8. Het was een wedstrijd op het scherpst van de snede en de scheidsrechter, uit deze omgeving, liet zich regelmatig op het verkeerde been zetten en leek zich te laten beïnvloeden door het thuispubliek wat zich ook roerde. Tekenend voor HKC was overigens dat toen zij een strafworp meekregen deze werd genomen door een ander dan degene die hem meekreeg, omdat die dame daarvoor deze strafworp gemist had. Daar had de coach, die niet rustig op de bank zat, wel een wissel voor over. Een compliment voor het goede spel van VZOD/FIQAS. 

Na de 10-8 werd het door Verburg, die ook al verbeten duels uitvocht met haar dame, 10-9. Het samenspel tussen Ruben Maat en de goed spelende Vincent Algra leverde helaas geen goal op waar HKC de korf wel wist te vinden: 12-9. Uiteindelijk scoorde Van der Zwaard de laatste treffer van deze middag en verloor VZOD/FIQAS toen de stofwolken in de arena waren opgetrokken met 12-10. Maar als het team zo blijft spelen in de komende wedstrijden belooft dit nog wat.