Onder toeziend oog van veel supporters die files en regen hadden getrotseerd, stelde VZOD/FIQAS afgelopen zaterdag in Castricum tegen Helios zeker niet teleur en won, na een ruststand van 3-11, met 9-18 van laagvlieger Helios. Het is toch altijd weer wennen na de zaalcompetitie. Zeker als er, zoals vanmiddag, ook nog regen in het spel was. Prettige bijkomstigheid was dat de wedstrijd later begon omdat vanwege files de scheidsrechter verlaat was. Daardoor was de meeste regen voorbij en het was nagenoeg windstil waardoor er sprake was van prima korfbalweer.Trainer/coach Joe Rijpkema moest wel even puzzelen omdat er vanwege blessures geen beroep kon worden gedaan op Jeffrey Kunst, Ruben Maat en Eric Spaargaren. Barry van Limpt mocht deze plek vanmiddag opvullen en deed dit uitstekend. Thomas van der Zwaard beet deze wedstrijd de spits af, gelijk gevolgd door de gelijkmaker: 1-1. Vervolgens gaf VZOD/FIQAS gas en benutte de geboden ruimte door van afstand veel te herhalen en te scoren. Zo liep het team uit naar 1-5 door treffers van Tessa Kunst, Vincent Algra, Josine Verburg en Laura Viet. Helios stelde daar niet heel veel tegenover en zo mochten de Kudelstaarters geduldig, alhoewel niet alles vlekkeloos verliep in de plaatsing, zoeken naar de beste kansen. Arian Maat en Verburg tilden de stand naar 2-7 en in de laatste minuten voor rust brachten Algra, Joëlle Heil en Verburg VZOD/FIQAS op een comfortabele 3-10. Gelukkig verwende Verburg het talrijke Kudelstaartse publiek inclusief de hele bank (meer aanwezig dan de sympathieke lokalen) met een mooie doorloopbal en zette zo de ruststand op 3-11.

Met deze stand leek er geen vuiltje aan de lucht en het team van trainer/coach Joe Rijpkema pakte in de tweede helft de draad gelijk weer op door treffers van Heil en Maat: 3-13. Toen brak er een fase aan waarin Helios de rug nog eenmaal rechtte en viermaal op rij wist te scoren. Verburg zette de Kudelstaarters echter weer tijdig op het goede spoor met een vrije bal en een afstandsschot: 7-15. Kunst scoorde er hier nog eentje bij waarna Helios dit ook deed: 8-16. De wedstrijd was natuurlijk allang gespeeld en kabbelde naar zijn eind. Van der Zwaard verzilverde nog een strafworp en Kunst scoorde opnieuw, zoals velen vanmiddag, van afstand zodat de eindstand op 9-18 werd gebracht. Op 13 mei wacht de volgende tegenstander, Furore, thuis om 15.30 uur aan de Wim Kandreef in Kudelstaart.