FrankOndanks het koude, verschrikkelijke weer van het afgelopen weekend, trad VZOD/vdBoon thuis aan tegen KIOS, onze aartsrivalen uit Nieuw-Vennep. Het beloofde een zware wedstrijd te worden, zeker nu omdat een paar spelers nog met een blessure (of een flinke griep) rondliepen. Zo konden vaste waarden als Bart Verheul, Josine Verburg en Wouter Vermeulen niet meedoen. Daarvoor in de plaats speelden Eric Spaargaren, Frank van den Berg en Hanna Viet een wedstrijd mee.

De wedstrijd begon uitstekend in het voordeel van VZOD. Zo openden Jessica Zijerveld en Eric Spaargaren de stand met twee mooie doorloopballen. Daarna vlogen de ballen als broodjes over een warme toonbank door de mand. KIOS wist wel twee keer te scoren de eerste helft, maar VZOD stelde daar maar liefst zeven doelpunten tegenover. De overige doelpuntenmakers waren Dineke Westerhof, Jessica en Eric beiden nog een keer, Martijn Vervark en Donja Passies.

In de tweede helft liep het allemaal even wat minder. Zo kwam KIOS nog aardig dichtbij, nadat ze achtereenvolgens drie keer konden scoren. Met een stand van 7-5 was alles nog mogelijk. Het team wist dat ze nog een tandje bij moesten zetten, en dat deden ze vervolgens ook. Net als in de eerste helft vlogen de doelpunten om KIOS’ oren, met achtereenvolgens Jessica Zijerveld (2x), Donja Passies (2x), Eric Spaargaren en Martijn Vervark. KIOS mocht een paar minuten voor tijd hun zesde doelpunt van de dag maken, wat de eindstand op 13-6 in het voordeel van VZOD bracht. Volgende week speelt VZOD uit tegen RDZ in Zeist. Ook dan verwachten we jullie steun!