De kersttraining van de C1. In mei? Ja zeker! De trainers van de C1 hadden in december een leuke kerstvoorbereiding gedaan. De training zou plaatsvinden op donderdag 18 december, helaas werd op dinsdag 16 december besloten dat we weer in strenge Lockdown gingen. Destijds is er aan de kinderen beloofd dat ze de kersttraining tegoed hielden, ook al zou het in mei zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Zaterdag 29 mei scheen eindelijk het zonnetje en was het perfect weer voor de training.

Bij een lekker kerstmuziekje werden allereerst de teams bepaald door het grabbelen in een kerstsok. In de kerstsok zaten 12 briefjes, voor elk kind één. Op deze manier werden de vier teams gevormd: team rendier, team kerstballen, team kerstcadeaus en team kerstman. De teams gingen aan de slag met acht verschillende oefeningen. Na elke oefening volgde een vraag. Elk goed antwoord leverde een kerstbal op welke op de kerstboom geplakt moet worden. Het team met de meeste kerstballen is de winnaar. 

De kinderen gingen enthousiast aan de slag en kregen vragen over verschillende onderwerpen. Een paar vragen die langs zijn gekomen: ‘Wie is de huidige voorzitter van VZOD?’, ‘Wie is de eigenaar van jullie sponsorbedrijf?’, ‘Wat is kerstman in het Engels?’ en ‘Hoeveel inwoners heeft Kudelstaart?’.

De uitslag:
Plek 1: Team Kerstman (12 kerstballen + 1 zuurstok)
Plek 2: Team Kerstcadeaus (11 kerstballen + 1 zuurstok)
Plek 3: Team Kerstballen (6 kerstballen + 1 zuurstok)
Plek 4: Team Rendier (6 kerstballen)