Dit weekend stond wederom een belangrijke wedstrijd op het programma voor VZOD/FIQAS. De spelers en supporters reisden af naar Gouda om het op te nemen tegen Gemini, dat voorlaatste staat in de competitie.

Er lag deze zaterdag een vervroegd kampioensfeest in het verschiet; mochten KIOS en Triaz beide punten laten liggen, dan is er niemand die VZOD/FIQAS nog voorbij kan streven op de ranglijst. Een nachtmerrie voor de supporters die niet konden meereizen naar Gouda en het feestje liever in Kudelstaart vieren. Gelukkig won KIOS – in tegenstelling tot Triaz – wel van zijn tegenstander, waardoor VZOD/FIQAS volgende week tegen DSO de genadeklap kan uitdelen in de Proosdijhal.

Gemini kwam al kort na het fluitsignaal op voorsprong. Het duurde een tijdje, maar na veel pogingen begon ook VZOD/FIQAS raak te schieten. De ploeg van Frits Visser leek gemotiveerder dan zijn tegenstander, en dat toonde ook in het scoreverloop. Hoewel VZOD/FIQAS sterker was op alle fronten, schoot Gemini zuiver genoeg om het de aanstaande kampioen lastig te maken. In de rust stond VZOD/FIQAS ‘slechts’ drie punten voor: 8-11. Josine Verburg en Martijn Vervark scoorden er allebei drie, Donja Passies en Bart Verheul schoten beide twee keer raak en Thomas van der Zwaard was trefzeker vanaf de strafworpstip. Ook in de tweede helft werd er gedomineerd door VZOD/FIQAS. Toch bleef Gemini uiterst effectief in hun aanvalspel, waardoor er nooit een grote voorsprong kon worden gecreëerd. Hoezeer het er ook op leek dat Gemini nog langszij kon komen, ‘kwam de zege nooit in gevaar’, aldus Frits Visser zelf.

Shewa Bernsen mocht in de tweede helft haar officiële debuut maken voor het vlaggenschip van VZOD/FIQAS, en dat ging haar goed af. De scheidsrechter floot af bij een stand van 17-18 in het voordeel van de uitspelende ploeg. In de tweede helft waren de volgende personen trefzeker: Josine Verburg scoorde er drie, terwijl Martijn Vervark en Bart Verheul allebei twee keer de korf vonden. Als laatst verdient ook het meegereisde publiek een dankwoord. Zonder hun steun zijn wij immers nergens.

Volgende week speelt VZOD/FIQAS dé beslissingswedstrijd tegen DSO, gewoon in de proosdijhal. Het spektakelstuk begint om 20:45 uur en ook deze keer hopen we dat het publiek massaal aanwezig zal zijn. Wat extra steun is hard nodig, zeker gezien het fysieke spel van DSO tijdens de vorige ontmoeting. Mocht VZOD/FIQAS nou kampioen worden, dan wordt dit natuurlijk groots gevierd in de kantine. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. De laatste loodjes wegen namelijk het zwaarst.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.