Een goede versterking voor de selectie van VZOD vanaf volgend seizoen. Josine Verburg komt terug na haar topsportcarrière bij Koog Zaandijk en Ruben Maat keert terug van een Amstelveens avontuur bij KVA.  

De cirkel rond
KZ speelt in de Korfbal League en Josine wist het te schoppen tot dragende kracht en aanvoerder van het reserve team. Josine zal terugkeren onder de trainer die haar ook heeft gelokt naar de League club: “Drie jaar geleden kreeg ik een telefoontje van Gert Krook met de vraag of ik bij KZ wilde komen korfballen. Ik dacht dat hij een grapje maakte, maar hij bleek bloedserieus. Ik ben in het diepe gesprongen en kwam gelukkig af en toe bovendrijven”. Met de terugkeer naar VZOD onder leiding van Gert is voor Josine de cirkel mooi rond.Josine heeft een fantastische ontwikkeling meegemaakt bij de Zaandijkers. “Korfbal meemaken op het hoogste niveau, dat is erg gaaf.” De snelle schutter geeft aan erg trots te zijn op VZOD: “Ik wil jullie heel erg bedanken voor alle support de afgelopen drie jaar bij KZ. Het viel menig KZ’er op dat er steeds weer supporters uit dat gekke Kudelstaart (met de klemtoon op Kudel) op de tribune zaten. Ik was dan altijd erg trots op VZOD en ben blij dat ik dit met jullie heb kunnen delen”, vertelt Josine.

Als de competitie weer mag starten zal VZOD er alles aan doen om goede wedstrijden te spelen. Ze zal komend jaar ook starten met een nieuwe professionele carrière in het VU. Ze zegt hiermee haar leven als fysiotherapeut vaarwel en gaat deze nieuwe uitdaging aan. De leergierige Josine vertelt dat een van de belangrijkste dingen die zij heeft geleerd, is dat er vaak wordt onderschat hoeveel mensen je blij kan maken door alleen al in het korfbalveld te staan en je uiterste best te doen. “Als je er in het veld van geniet zijn er veel mensen op de tribune die meegenieten. Van oud-korfballers tot de jeugd, als je er met je team een leuke wedstrijd van maakt kun je veel mensen een leuke dag bezorgen, inclusief jezelf natuurlijk.” Josine hoopt om er samen met alle andere spelers een mooi seizoen van te maken en vooral heel veel plezier te gaan maken. Josine vult aan: “En vaak winnen, want ik kan nog steeds niet tegen m’n verlies!”.

Ruben ook terug
Ook Ruben Maat keert terug naar VZOD. Ruben heeft de afgelopen jaren gespeeld bij het Amstelveense KVA waar Ruben de stap van junioren naar senioren heeft gemaakt. Ook Ruben heeft de clubkleuren nooit verloochend want zowel KVA als KZ spelen in het blauw. Samen met zijn broer Arian (Henkie) zal hij voor een plek in het eerste gaan. Ruben zijn kracht ligt volgens hem om de korf en hij hoopt dat hij dit tot uiting kan gaan brengen: “Ik wil graag spelen als dienende heer en hier en daar mijn goals mee pakken”. Ruben komt terug naar VZOD om het geleerde over te kunnen brengen en te gaan gebruiken in de wedstrijden. “Ik kijk enorm uit naar dit seizoen en hoop veel publiek te zien langs de velden op de Wim Kandreef”, aldus Ruben Maat.

Naast Ruben en Josine keert ook Lianda terug in de wedstrijdselectie. Hanna Viet is ook bezig aan haar herstel. Een mooie complete selectie die al staat te popelen om een bal te mogen gooien.