De cursus
Aan het begin van seizoen 2019-2020 zijn negen jeugdtrainers van VZOD gestart met de Korfbaltrainer 2 (KT2) opleiding. Tijdens deze opleiding wordt aandacht besteed aan het lesgeven, de didactiek en de kernkwaliteiten van de trainer. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, waarbij een docent van de KNKV de cursisten meeneemt in de theorie en praktijk. Tussen de bijeenkomsten door gaan de cursisten bij hun eigen team aan de slag met de opgedane kennis en worden hierbij begeleid door de praktijkbegeleiders.

Het verloop
De cursisten hadden nog één bijeenkomst te gaan en moesten nog enkele opdrachten inleveren, toen corona alles stillegde. Lange tijd leek het erop dat er vervangende opdrachten moesten komen, maar gelukkig mochten de trainingen in mei weer hervat worden en konden de cursisten hun opleiding afronden.

Geslaagden
De geslaagden voor de KT2 opleiding zijn: Esther, Joëlle, Lisa, Marlies & Shannon! VZOD is ontzettend trots op de geslaagden en hoopt om samen met hen de toekomst in te gaan naar nog betere jeugdtrainingen voor de jeugd van VZOD.