Vrijdag 8 april 2022 is onze oud-trainer en vriend Piet van Beugen overleden. In 1983 is Piet begonnen bij VZOD als trainer, we haalden een trainer binnen met een enorm brok korfbalervaring. Vijf jaar lang was hij trainer van de selectie, zonder overdrijven kunnen we zeggen dat er veel bereikt is in die periode. Tweemaal in de week werden de trainingen op het veld en in de zaal trouw bezocht, waarin veel varianten van het korfbalspel uitgeprobeerd en beoefend werden.

Ook de coaching nam hij zeer serieus, dat resulteerde dat hij rondom de wedstrijden veel regelde. Piet van Beugen, 5 jaar trainer coach, een fascinerende tijd voor VZOD, maar ook voor Piet denken wij. Na zijn afscheid als trainer is hij altijd betrokken gebleven bij de club, indien nodig nam hij de trainingen weer op zich en stond hij tijdens de wedstrijden weer langs de lijn te coachen. Toen Piet begon in 1983 was de Proosdijhal onze thuishaven, al snel kregen we de mogelijkheid te gaan verhuizen naar de Mijnsherenweg. Daar heeft Piet een enorme bijdrage geleverd aan de bouw van ons ‘oude’ clubhuis, hij regelde heel veel materialen; CV-ketels, elektriciteit- en warmwatervoorziening, inrichting kleedkamers, de bar en duizenden spijkers en schroeven en dit is nog maar een deel van zijn bijdrage. Piet is van onschatbare waarde geweest. 

Het belangrijkste was de vriendschap met heel VZOD en daar investeerde Piet heel veel in. Zelfs in de laatste periode van zijn leven, tijdens zijn ziekte, was hij veelvuldig aanwezig. Zo waren hij en Lia een maand geleden nog balsponsor van het eerste en het tweede team, dit getuigt wel zijn grote betrokkenheid, tot het laatst aan toe. VZOD is dankbaar voor wat Piet betekend heeft voor onze vereniging.