Zaterdag 18 april aanstaande is het weer zo ver, het schoolkorfbal komt er weer aan! De voorbereidingen hiervoor zijn alweer van start gegaan. Het toernooi zal dit jaar weer op zaterdag worden gehouden, wat ons een goed idee lijkt omdat het enthousiasme dan veel groter is. En natuurlijk veel gezelliger met iedereen op één dag. Het bewijs hiervan is ons in 2007 geleverd. Toen was ook alles op zaterdag, in tegenstelling tot afgelopen jaar.

De keuze van de datum was moeilijk dit jaar, aangezien het weekend van 10 april het paasweekend is, op 18 april de korfbalfinale in Ahoy gepland is, en 25 april begint de meivakantie. Het positieve punt van 18 april is dat alle teams van VZOD vrij zijn, waardoor er meer vrijwilligers voor ons klaar kunnen staan.
Heel trots zijn wij met de opkomst van dit jaar, nu al hebben zo’n 7 scholen zich opgegeven. Waarvan een paar scholen dit jaar voor het eerst mee gaan doen, wat natuurlijk fantastisch is!

Er zijn nu al ruim 160 kinderen aangemeld! Omdat er dit jaar zoveel aanmeldingen zijn, hebben we ook dit jaar weer veel vrijwilligers nodig! Zonder jullie wordt het natuurlijk een stuk minder gezellig en een stuk minder spectaculair en zal het toernooi niet slagen! Want heel belangrijk: zonder jullie hulp lukt het niet dit toernooi, met zoveel kinderen, goed te laten verlopen.

Nieuw in dit toernooi is dat de onderbouw meer wedstrijdjes gaat spelen, in voorgaande jaren deden deze kinderen alleen maar spelletjes. Na heel veel reacties van de kinderen dat zij ook wedstrijdjes willen spelen, hebben wij besloten dat dit jaar ook te gaan doen. Wij vinden het ook heel leuk die reacties te krijgen, dat is natuurlijk een groot compliment voor korfbal! Zulke kinderen zijn de toekomst van VZOD!