Met slechts twee punten uit zes wedstrijden moest VZOD/FIQAS afgelopen zaterdag flink aan de bak tegen Helios. De bezoekers uit Castricum  hadden uit hun voorgaande duels al zes punten gescoord, dus was een overwinning noodzakelijk om het gat met de middenmoot te dichten.

De wedstrijd begon echter niet zoals gehoopt, waardoor VZOD als gauw tegen een 0-2 achterstand aankeek. Laura Viet (tweemaal) en Esther Dol gaven daarna het juiste signaal door drie keer de bal in het mandje te leggen. Helios reageerde door flink gas te geven, wat uiteindelijk resulteerde in een comfortable voorsprong voor de uitploeg: 3-7. Met doelpunten van wederom Laura Viet en ook Frank te Riele kwam VZOD/FIQAS weer dichtbij, maar het was duidelijk welke ploeg de betere spel had. Helios bleef scoren en bracht de stand voor rust op 5-11.

In de eerste tien minuten van de tweede helft trok Helios de wedstrijd definitief naar zich toe. Met vijf treffers voor Helios, en slechts één voor VZOD/FIQAS op naam van Vincent Algra, keken de blauwzwarten tegen een achterstand van 6-16 aan. Wel valt te prijzen dat VZOD/FIQAS, ondanks een vrijwel zekere nederlaag, bleef knokken om de eer te redden. Dit resulteerde in drie doelpunten achter elkaar van Vincent Algra (tweemaal) en Esther Dol: 9-16. Zat er dan toch een stuntje in? Helios besloot zelf antwoord te geven door weer veel te scoren. Ondanks het feit dat VZOD/FIQAS er nog twee zou maken via Deena Dankelman en Laura Viet, kreeg de thuisploeg zeven treffers om de oren. Uiteindelijk won Helios verdiend met 11-23. Komende week hoopt VZOD/FIQAS zich te revancheren tegen Madjoe, wederom voor eigen publiek op zaterdag 26 oktober om 15:30.