13-apr-13 55Zaterdagmiddag stond er een zeer belangrijk wedstrijd op het programma: VZOD/vdBoon uit Kudelstaart tegen KIOS uit Nieuw-Vennep. Beide teams zijn nog volop in strijd voor de tweede plek, dus dat beloofde een spannende middag te worden. Voorafgaand aan deze wedstrijd had VZOD 2 gelijk gespeeld tegen KIOS 2. De vraag was hoe de puntenverdeling in de hoofd-act zou zijn.

De scheidsrechter floot in en de wedstrijd kon beginnen. VZOD tekende voor het eerste doelpunt, maar gauw daarna nam KIOS de wedstrijd terug in handen. Zo wisten ze de voorsprong telkens uit te breiden naar twee doelpunten, alhoewel VZOD goed in de wedstrijd bleef door meerdere keren de aansluitingstreffer te scoren.

De eerste helft eindigde in een 7-8 tussenstand met doelpunten van achtereenvolgens Josine Verburg (2x), Donja Passies, Bart Verheul (2x), Eric Spaargaren en Martijn Vervark. Genoeg perspectief om er na de rust weer volop tegen te gaan.

In de tweede helft ging de wedstrijd eveneens gelijk op. KIOS wist de score nog wel uit te breiden naar een voorsprong van 7-9, maar met dank aan Eric Spaargaren en Josine Verburg werd de stand teruggetrokken naar 9-9 . Vervolgens bleef het scoreverloop vrijwel hetzelfde tot aan het einde van de wedstrijd. Een eventueel krachtsverschil was niet of nauwelijks te zien. In de laatste minuut werd het pas echt spannend. KIOS tekende voor de 14-15, dat tevens hun laatste doelpunt was. De scheids kon elk moment affluiten, maar Josine Verburg zorgde alsnog voor het gelijkspel, en dus een punt, door de verlossende 15-15 te scoren. De overige doelpuntenmakers in de tweede helft waren Eric Spaargaren (2x), Bart Verheul, Josine Verburg en Donja Passies.

Trainer Frits Visser was zeer tevreden met het punt: “Het was een echte streekderby met veel hectische momenten. Ik zie een stijgende lijn in ons spel en we kunnen nu volop gaan voor de tweede plek.” Volgende week zijn alle teams van VZOD vrij. Op de 27e van april mag het eerste weer aantreden, ditmaal tegen Thor, een ploeg die momenteel op de een-na-laatste plek staat.