Afgelopen zaterdag, een mooie herfstmiddag, reisde VZOD/FIQAS 1 af naar Assendelft om tegen Furore de derde competitiewedstrijd te spelen. Na de winst van vorige week wilde men dit graag herhalen natuurlijk. Maar dit ging niet vanzelf. De wedstrijd werd pas in de tweede helft gespeeld, het team bleef tot het laatst toe strijden, en dit werd beloond met een 14-15 overwinning.

Na een matige eerste helft, was de ruststand 6-3. Mede door de boomlange heren van de tegenstander had VZOD moeite om in het ritme te komen. Het fel uitverdedigen van Furore zorgde ervoor dat het tempo vertraagde. De rust zorgde voor de ommekeer; VZOD vond de aansluiting door twee snelle doelpunten. Vanaf dat moment werd de spanning opgevoerd; Furore behield in eerste instantie de voorsprong, maar voelde de hete adem van VZOD in hun nek. Zeven minuten voor het eind kwam de gelijkmaker op het scorebord: 13-13 en twee minuten later kwam VZOD/FIQAS op voorsprong. Na nog vijf zenuwslopende minuten waarin Furore eerst weer langszij kwam, maakte Josine Verburg in de laatste minuut de beslissende goal waarmee de eindstand 14-15 werd.

Na een matige eerste helft, bleef VZOD als team strijden en wist daarmee de volle winst mee naar huis te nemen. Zoals coach Joe Rijpkema het samenvatte: ‘het harde werken is beloond’. Doelpunten werden gemaakt door Vincent Algra, Thomas van der Zwaard, Arian Maat, Tessa Kunst, Laura Viet, Ruben Maat, Miriam Vermeulen en Josine Verburg.  Volgende week wil VZOD/FIQAS de zegereeks voortzetten in de thuiswedstrijd tegen Fortissimo uit IJsselstein. Om half vier op het eigen complex aan de Wim Kandreef ligt de bal op de stip, supporters zijn van harte welkom!

(bij de foto: Arian Maat scoort en zet daarmee de stand op 6-5)