Update: De redactie-pc is weer gemaakt dus de foto’s staan op de site…. Klikkerdeklik.

Vijf dagen lang was het groot feest bij VZOD. De in 1949 opgerichte vereniging vierde de 60e verjaardag groots. Een hele grote groep vrijwilligers zorgde voor vertier voor jong en oud. Woensdagmiddag openden Sietze Fokkema en burgemeester Pieter Litjens de feestweek was met een grote groep Kudelstaartse kinderen die ballonnen oplieten. Opening door Sietze Fokkema en burgemeester Pieter LitjensDaarna werden leuke spelletjes gespeeld. Donderdag was er een korfbalclinic van ex-VZOD-ers Martijn Roos en Arie Verburg. Zij leerden de aspiranten en junioren hoe in de korfballeague verdedigd wordt. Een erg leerzame avond dus. Deze werd gevolgd door de klaverjasavond. De hele kantine was vol en gezellig.

Vrijdagavond het traditionele koppelschiettoernooi met niet minder dan 50 koppels, strijdend om de Ellen Grootjans Trofee. Helaas speelde het weer ook een partijtje mee hetgeen organisatoren Eric Spaargaren en Paul te Riele noopte het toernooi op te schorten. Het vervolg zal binnenkort op een zaterdagmiddag zijn. Dan de zaterdag. Gestart werd met een zeskamp. Er moesten allerlei hindernis- en behendigheidsrondes worden afgelegd. ’s Middags werd de topwedstijd tussen Koog Zaandijk 1 en Tempo 1 gespeeld. De wind zorgde voor een lastige wedstrijd waar honderden mensen getuige van waren. sponsors en hoofdtrainerTijdens het officiële uurtje werd door sprekers wethouder Jaap Overbeek, oud-trainer Arthur Blauw en voorzitter Sietze Fokkema stil gestaan bij de geschiedenis van VZOD maar ook de toekomst kwam uitgebreid ter sprake. Die toekomst begon direct met de presentatie van de nieuwe hoofdtrainer van VZOD, Klaas Bosman, alsmede de twee nieuwe hoofdsponsors Engel Foreign Food en van der Boon Auto’s. Donja Passies en Willem Mast showden de nieuwe wedstrijdkleding.

Na de barbeque zorgde zanger Albert voor een heerlijk kinderuurtje en samen met Disco Pingwing wist Albert ook ’s avonds de voetjes van de vloer te krijgen.Tot slot was er zondag een oecumenische kerkdienst op het veld van VZOD. Een gelegenheidskoor ondersteunde, samen met het combo o.l.v. Cees Vermeulen, de samenzang en ds Rob Poesiat en pastor Annemiek Blonk gingen de dienst voor. Een zeer geslaagde feestweek dus.