Na de terechte nederlaag van vorige week had trainer/coach Joe Rijpkema de taak om de boel weer op scherp te zetten. Zaken werden doorgesproken en op de training vlogen de vonken ervan af. Helios zou eraan moeten geloven zaterdag. De druk lag er weliswaar op, maar Helios kwam er inderdaad niet aan te pas en werd naar huis gestuurd met een 12-7 nederlaag. Overigens na een verdienstelijk gelijkspel (11-11) ervóór van het tweede team van trainer/coach Richard Jansen tegen de routiniers van ROHDA. Dat is knap voor een jong team als je tegenover vroegere Nederlands kampioenen en oud-internationals staat.  Bij het eerste team van VZOD/FIQAS zat de gretigheid er gelijk op, want Josine Verburg scoorde al in de eerste minuut van afstand 1-0, al snel gevolgd door haar tweede. Het andere vak had iets meer moeite om de korf te vinden alhoewel er gelukkig wel genoeg kansen gecreëerd werden, het vizier stond echter wat minder scherp. Uiteindelijk scoorde Thomas van der Zwaard tweemaal in vijf minuten en stond er na ruim een kwartier 4-0 op het scorebord. Helios wist daarna ook te scoren maar Verburg verzilverde al snel een strafworp: 5-1. Daarop verkleinde Helios de achterstand weer iets waarna Joëlle Heil van afstand de 6-2 liet aantekenen.

Na de rust vond Helios in de tweede helft als eerste de korf. Maar hierna scoorden achtereenvolgens Eric Spaargaren, Van der Zwaard (zie foto) tweemaal en Verburg (mooie doorloopbal) waarna VZOD/FIQAS op een comfortabele 10-3 voorsprong stond. Het was toch enigszins een kat en muis wedstrijd. Dat Helios vanmiddag als winnaar van het veld zou stappen, zat er al snel niet meer in. Daarvoor was VZOD simpelweg te sterk. Maar als je de muis weer laat spelen en minder scherp verdedigt, scoort hij  toch weer een paar goaltjes. Gelukkig scoorden Vincent Algra en opnieuw Van der Zwaard nog mee:  12-4. Maar het slotakkoord was toch nog voor de gasten uit Castricum. Bij VZOD/FIQAS leek de geest uit de fles en Helios wist uiteindelijk de eindstand nog iets draaglijker te maken: 12-7.

Een mooie overwinning voor VZOD/FIQAS in een wedstrijd die in deze tweede klasse ook wel gewonnen moest worden. Dat moet je dan nog wel doen met een straffe wind die over het complex waait. Uiteindelijk toonde het team veerkracht en neemt dit gevoel mee naar aanstaande zaterdag als om 15.30 uur tegen Furore in Assendelft gespeeld gaat worden.