Op 18 april jl. werd het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi gespeeld onder zomerse omstandigheden. Dit zorgde voor een ontspannen, gezellige sfeer die de hele dag standhield. Het toernooi verliep gladjes; de inzet van de EHBO bleef ook beperkt tot pleisters plakken en bloedneuzen stelpen gelukkig. De kantinecommissie heeft zichzelf weer overtroffen qua aanbod en kon de drukte goed aan. Het verkooppunt buiten, een gezellig kraampje, verhoogde het zomerse gevoel. Sportief gezien gaf het toernooi een spannend, maar sportief beeld. Er werd fel gestreden om elk punt, maar er werd fair gespeeld.

Plezier en enthousiasme stonden voorop. Ruim twintig kleuters uit groep 1 en 2 namen deel aan de spelletjesronde die speciaal voor hen was klaargezet. In de onderbouw namen 17 teams deel en bleek de Oosteinderschool de sterkste. De derde plaats was voor nieuwkomer De Zevensprong, een tweede plaats voor Antoniusschool en de trotse winnaar was dus Oosteinderschool 4b. De competitie in de bovenbouw werd gespeeld door 35 teams. Winnaar was hier De Hoeksteen, gevolgd door De Graankorrel op een tweede plaats en de Antoniusschool mocht de laagste trede op het podium beklimmen.

De Atie Westerdijkwisselbokaal werd voor de derde maal gewonnen door De Graankorrel; zij mogen de beker nu dus houden. Deze wisselbokaal is voor de school die over het hele toernooi gerekend, de meeste punten binnenhaalt. Kinderburgemeester Derek Buikema overhandigde alle prijzen aan de winnende teams. VZOD kijkt terug op een geslaagd toernooi waarbij ruim 300 kinderen ontdekten hoe leuk korfballen is!