17 april vond het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi plaats bij korfbalvereniging VZOD. Er deden zo’n 265 kinderen mee van zeven verschillende scholen uit Aalsmeer, Kudelstaart en de Kwakel. De weergoden waren ’s middags redelijk goed gezind. Na een hagelbui om 15:30 uur was het de rest van het toernooi droog en kwam af en toe de vriendelijke zon de kinderen verwarmen. Maar het belangrijkste was dat er door de kinderen met veel plezier werd gekorfbald.   

Het toernooi begon om 15:30 uur en rond 19:00 uur zou de prijsuitreiking plaatsvinden. In de kantine van VZOD kon er soep, poffertjes en frituur besteld worden zodat er ook iets lekkers gegeten kon worden. Er werd fanatiek gespeeld tot bloedende knieën aan toe. Maar gelukkig was er EHBO die veel pleisters heeft geplakt. Na de poulewedstrijden speelden de teams die eerste of tweede waren geworden in de poule nog een (kleine) finalewedstrijd. Sommige wedstrijden werden extra spannend omdat ze in gelijkspel eindigden. Er werden dan nog strafworpen genomen door elk team.

Kinderburgermeester Vera Keessen opende de prijsuitreiking door iedereen, de deelnemers en de vrijwilligers, te bedanken. Waarna ze vervolgens de bekers uitreikte aan de teams. Het was leuk om te zien dat bijna elke school wel met een beker naar huis ging.

Groep 3: 1e Antonius 3B, 2e Jozefschool 3B, 3e Jozefschool 3C
Groep 4: 1e Ruimte 4B, 2e de Zon 4C, 3e Antonius 4B
Groep 5: 1e de Zon 5C, 2e OBS 5C, 3e Antonius 5B
Groep 6: 1e de Zon 6A, 2e Oosteinder 6A, 3e de Zon 6B
Groep 7: 1e Antonius 7D, 2e de Ruimte 7A, 3e de Zon 7A
Groep 8: 1e Antonius 8C, 2e de Ruimte 8B, 3e de Zon 8B

Ook wordt elk jaar de grote Atie Westerdijk-wisselbeker uitgereikt. Deze mag dan een jaar in de school, die tijdens de poulewedstrijden van het toernooi (naar rato) de meeste punten heeft gehaald, blijven staan. Dit jaar ging hij weer naar de Zon in de Kwakel. We hopen dat iedereen een leuk toernooi heeft gehad. Wil je een keer meetrainen bij VZOD? In de maand mei en juni kunnen kinderen op dinsdag van 18:15 – 19:15 4x gratis meetrainen. We danken alle vrijwilligers (scheidsrechters, EHBO, bar- en keukenmedewerkers etc) voor hun inzet.   Meer informatie over de VZOD is te vinden op www.vzod.nl