19 april vond het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi plaats bij korfbalvereniging VZOD. Er deden 60 teams mee van verschillende scholen van Aalsmeer en Kudelstaart.

De weergoden waren goed gezind want het was de hele dag droog en regelmatig scheen de zon! Maar het belangrijkste was dat er door de kinderen met veel plezier werd gekorfbald. In het begin van de middag streden de groepen 3 en 4 van de onderbouw tegen elkaar. En de kleuters konden spelletjes doen op het grasveld. Ook konden zij zich laten schminken en uitleven op het springkussen. Het onderbouw-toernooi werd gewonnen door groep 4B van de Graankorrel, gevolgd door de Hoeksteen (3A) en Oosteinder (4A).

Om 16.00 uur begon het toernooi voor groep 5, 6, 7 en 8. Voor hen duurde het toernooi tot in de avond, maar gelukkig kon er tussendoor broodjes knakworst, poffertjes of patat gegeten worden in de kantine van VZOD. Er werd fanatiek gespeeld tot bloedende knieën aan toe. Rond kwart voor 8, na twee spannende finales voor de groepen 5/6 en 7/8, waren hier ook de winnaars bekend. Wethouder Gert-Jan van der Hoeven kwam de bekers uitreiken aan de winnaars. Bij de bovenbouw (5/6) won de Graankorrel (6A), werd de Graankorrel (5A) tweede en de Oosteinder (6A) derde.

Bij de groepen 7/8 ging de grote finale tussen Antonius (8B) en Hoeksteen (7A). Deze was wel heel spannend, want eindigde gelijk. Antonius (8B) trok aan het langste eind met strafworpen en won de eerste prijs. Hoeksteen (7A) werd tweede en Hoeksteen (8G) en derde. Ook is er elk toernooi een Fair-Play prijs. Deze ging dit jaar naar de Jozefschool. Zij kregen een heuse korfbal-bal. We hopen dat iedereen een leuk toernooi heeft gehad. Wil je een keer meetrainen bij VZOD? Voor de kleuters is er een terugkomdag op zaterdag 2 mei van 10:00 – 11:00 uur. Op dinsdag 6 mei is er een terugkomdag voor groep 3,4,5 en 6 van 18:30 – 19:30 en voor groep 7 en 8 van 18:45 – 19:45 uur.

Voor alle foto’s van dit toernooi kijk je hier.