U heeft onlangs kunnen lezen dat Gert Krook ook volgend seizoen verbonden is aan VZOD als hoofdtrainer/coach bij de senioren. Vanaf februari is hij al aan de slag als interim trainer, maar door de plotselinge stop is deze periode erg kort geweest. Velen binnen VZOD zullen hem nog niet persoonlijk kennen. Daarom laten we u op deze manier kennismaken met Gert.Gert heeft in het verleden zijn kunnen al bewezen bij meerdere verenigingen. Hij is als trainer/coach begonnen op 20-jarige leeftijd bij Stormvogels in Uitgeest. In de jaren daarna is hij actief geweest als trainer bij diverse korfbalverenigingen in verschillende regio’s zoals Thor uit Harmelen, Telstar in Hoevelaken, DKC uit Delft maar ook ZKC ‘31 uit Zaandam.

Hij ziet als trainer zijn uitdaging in het beter maken van spelers en daardoor als team te groeien. De spelers te laten zien dat er meer mogelijk is dan dat ze zelf zien. Bij VZOD is de uitdaging om díe uitstraling terug te brengen zoals hij ze kent van vroeger: een moeilijk verslaanbare ploeg. En sportief gezien natuurlijk om mee te strijden om de bovenste plaatsen. Hij zegt daarover het volgende: “Ik zie groeikansen in het teamgevoel dat je elkaar laat spelen en scoren; je wil niet meer afhankelijk zijn van 1 of 2 spelers, maar allemaal moeten we een doelpunten kunnen en mogen maken. De dames mogen daarbij wat dominanter worden”.

Gert is getrouwd met Ingrid, samen hebben zij 2 kinderen: Jesper, 19 jaar, is veel met muziek bezig en werkt in de zomer op festivals en Darren, 17 jaar. Darren korfbalt bij KZ/Thermo4u in de A2 en hoopt aankomend jaar in de A1 te spelen. Vorig jaar is hij in de zaal met de B jeugd Nederlands kampioen geworden. En het gezin is compleet met Thorin, een erg lieve en leuke hond. Gert houdt naast korfballen van tuinieren en zijn favoriete vakantieland is Italië. Maar ook “ik ben één keer in Noorwegen geweest en dat kan ik iedereen aanraden: prachtige natuur en ik ga daar zeker nog een keer naar terug”.

Zijn verwachtingen voor komend seizoen: “ik hoop met de selectie mooie wedstrijden en resultaten te halen en dat er weer een hoop supporters naar de wedstrijden komen kijken. Maar ook dat de jeugd komt kijken naar hun trainer/coaches die spelen in de selectie”. Daar sluiten we ons als bestuur en TC bij aan en wensen Gert veel succes en plezier toe, samen met ‘zijn’ spelers en de supporters!