Door Hein van Leeuwen.
Het zou een veelbelovende donderdagavond worden. VZOD A1 was hoe dan ook kampioen, maar moest Badhoevedorp A1 achter zich laten met een gelijkspel of winst om alleen kampioen te worden. Iedereen wist wat er op het spel stond. Coach Frits Vink hamerde er constant op dat we ons moesten concentreren en dat we er nog lang niet waren. Wilden we het kampioenschap namelijk weer met een ander team delen? De wedstrijd werd op een trainingsavond gespeeld. Desondanks waren er heel veel mensen die ons kwamen aanmoedigen. Daarvoor onze dank.

Scheidsrechter Kees Vermeulen controleerde nog netjes de bal en gaf die vervolgens aan aanvoerder Hein van Leeuwen om de wedstrijd te starten. De wedstrijd verliep voor beide ploegen stroef. Pas na drie minuten viel het eerste doelpunt, nadat een dame van Badhoevedorp A1 Diana Weststeijn voorbij liep en het netjes afmaakte. Pas vijf minuten na het eerste doelpunt kwam de gelijkmaker van Hein van Leeuwen, die daarvoor nog op een ongelukkig moment een strafworp miste. Daarna sloeg de wedstrijd om. Goal na goal werd er gescoord door Badhoevedorp alsof het niets was. Het versufte VZOD had niets meer in te brengen, resulterende in een 1-7 achterstand bij rust. Het moest anders. Hoewel het haast onmogelijk zou zijn, moest deze achterstand omgebogen worden. En met een peptalk van coaches Frits Vink en André Uffelie gingen we vol moed het veld weer op.

De tweede helft begon goed nadat Hein van Leeuwen na een wegtrekbal zijn tweede goal van de wedstrijd had gemaakt. Nog maar vijf doelpunten te gaan. Jammer genoeg kwam er weer fase waarin alles lukte bij Badhoevedorp. Ze scoorden drie doelpunten waardoor we nu tegen een 2-10 achterstand aankeken. De moed zakte in onze schoenen en we wisten dat het nu heel moeilijk zou worden. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Frank te Riele bracht met twee schitterende schoten de stand terug naar 4-10, waardoor het publiek nu langzamerhand ook rumoerig begon te worden. Lars van Limpt, die trouwens geweldig begon in de tweede helft, scoorde het vijfde doelpunt namens VZOD. Het zesde doelpunt bleef uit, waardoor Badhoevedorp de eindoverwinning nog even uitstelde door hun elfde doelpunt te scoren. Nog tien minuten te gaan en nog zes doelpunten te scoren. Was het dan toch mogelijk? Met achtereenvolgens doelpunten van Alyssa te Riele, Hein van Leeuwen, Lars van Limpt, Thomas van der Zwaard en Frank te Riele, werd de stand teruggebracht naar 10-11. Ook de spelers van het eerste van VZOD, die op dat moment op het andere veld aan het trainen waren, begon de junioren aan te moedigen met luid gebonk op de boarding.. Met adrenaline door onze lijven wisten we in de laatste minuut de verlossende gelijkspel te maken onder leiding van Alyssa te Riele. Wàt een comeback. Aan dit gelijkspel hadden we genoeg om alleen kampioen te worden van het veld 2010. Met dank aan alle supporters! Zonder jullie was het nooit gelukt.