VZOD/FIQAS was afgelopen zaterdag terug op de plek waar vorig jaar de triomftocht eindigde in de strijd om promotie naar de tweede klasse. Sindsdien heeft het team van trainer/coach Joe Rijpkema echter niet meer weten te winnen van ditzelfde Sporting Badhoevedorp en ook vanmiddag zat het er niet in en werd er verloren met 16-13.De beide ploegen kennen elkaar door en door en dit zorgt voor een derby-achtige lading. Dan is het zaak om in dergelijke wedstrijden het hoofd zo koel mogelijk te houden.

Dit had Badhoevedorp in de beginfase beter voor elkaar en zij liepen uit naar maar liefst 6-1. VZOD/FIQAS was aanvallend nog zoekende naar de juiste combinaties en kansen en speelde verdedigend ook verre van foutloos. Toch kwamen de Kudelstaarters via Tessa Kunst, Josine Verburg en Vincent Algra terug tot 8-4. VZOD/FIQAS kwam in de laatste fase van de eerste helft zonder groots te spelen beter in het spel en via Verburg en Thomas van der Zwaard werd het zelfs 8-6. Toen Algra op slag van rust ook de 8-7 scoorde, kon met een goed gevoel de kleedkamer opgezocht worden. Na rust was het nogmaals de uitblinkende Algra die gelijk de 8-8 binnen knalde.

Zodra de Kudelstaarters echter de gelijkmaker scoorden, was het Badhoevedorp die telkens weer op voorsprong kwam. Dit stuivertje wisselen ging door tot 13-12 en met een kwartier te spelen was alles nog mogelijk. Toch liep het niet bij de blauw zwarten, terwijl het aanvallend meer ruimte kreeg dan vorig week en vierde de frustratie steeds meer hoogtij. Badhoevedorp maakte hier dankbaar gebruik van en liep uit naar een achteraf beslissende 15-12. Jessica Verheul maakte via een omdraaibal nog wel de 15-13 maar de laatste tien minuten zou VZOD/FIQAS niet meer tot scoren komen. Badhoevedorp deed dit nog wel een keertje terwijl de ploeg van trainer/coach Joe Rijpkema de teleurstelling in vooral het eigen spel niet onder stoelen of bank stak en gedesillusioneerd met 16-13 eindstand de kant opzocht.