Onder werkelijk uitstekende weersomstandigheden fungeerde VZOD/vdBoon afgelopen zaterdag als gastheer voor de Amsterdamse korfballers. Of beter gezegd; de Amsterdammers waren als een speelbal voor de Kudelstaarters. De stand en de statistieken op de ranglijst vóór deze wedstrijd gaven de oneerlijke strijd eigenlijk al aan. Mik, de hekkensluiter, heeft een omgekeerd evenredig doelsaldo aan VZOD, de titelkandidaat. Ook een blik op de reservebank gaf een verschil: bij de Kudelstaarters vol met komend talent terwijl op de bank van Mik geen reserve te vinden was. Tot slot gaf het spelersmateriaal in het veld, mede door de verschillen in trainingsintensiteit tussen de beide ploegen, ook geen hoop op een spannend duel. Maar dat is nét het verschil tussen VZOD met kampioensaspiraties die graag wil promoveren naar de derde klasse en Mik.  Ofwel VZOD had vanmiddag niets te winnen, maar kweet zich uitstekend van deze lastige opdracht. Het team van trainer/coach Klaas Bosman ging fris van start en Martijn Vervark en Willem Mast zetten al snel de 2-0 op het scorebord. 

Nadat Bart Verheul een door Maurice Klop verkregen strafworp verzilverde was het Annika van Os die van afstand scoorde: 4-0.   Mik wist ook de korf te vinden maar spannend werd het nimmer. Vervark en Verheul tilden de stand naar 6-1. Vervolgens werd een doelpoging van Verheul verijdeld doordat een Mik-speler de flexibiliteit van Kudelstaartse korfbalpaal testte. Dit materiaal bleek in prima staat te zijn en de verkregen strafworp werd door Verheul zelf benut.  Op slag van rust scoorde Vervark uit een vrije bal waardoor een tussenstand werd bereikt van 8-1.

Na rust knalden Vervark en Eline Ruessink gelijk de 10-1 binnen waarna de koek even op was. Na een kwartier verzilverde Verheul een strafworp na onreglementair hinderen van van Os. Mik scoorde vervolgens tegen en de vanmiddag op dreef zijnde Vervark scoorde zijn 5e treffer: 12-2. Intussen was Lianda van der Schilden, die na dit seizoen afscheid neemt vanwege een opleiding, vervangen door Dineke Westerhof die na haar in de zaal opgelopen enkelblessure weer minuten kon maken in de hoofdmacht. Enkele minuten later wisselde coach Bosman Maurice Klop voor Nils van Os.  Het slotakkoord was voor de Kudelstaarters die door goals van Ruessink, Mast en wederom Vervark de eindstand bepaalden op een afgetekende 15-3. Doelpuntenmakers: Martijn Vervark 6x, Bart Verheul 4x, Eline Ruessink en Willem Mast 2x en Annika van Os 1x. Komende zaterdag is VZOD vrij waarna ze op 8 mei om 15.30 uur op bezoek gaat bij DTS in Enkhuizen. DTS is een verraderlijke ploeg die met een opmerkelijke opmars bezig is.  Vermeldenswaard is dat alle seniorenteams van VZOD in hun poules op titelkoers liggen en alleen aan kop gaan.  VZOD 2 won afgelopen zaterdag met 10-6 van Badhoevedorp 2 terwijl VZOD 3 Furore 5 naar huis stuurde met een 16-6 nederlaag..