De laatste veldwedstrijd van 2019 was die tegen Madjoe. De uitwedstrijd aan het begin van het seizoen ging ruimschoots verloren na een vroege achterstand die niet meer goedgemaakt werd. Nu, thuis aan de winderige Wim Kandreef, kon het jonge team van trainer/coach Frank Dankelman in de return laten zien dat het zich inmiddels ontwikkeld heeft. In de beginfase ging de wedstrijd gelijk op, maar werd uiteindelijk de openingstreffer gescoord via een strafworp van Madjoe.

VZOD/FIQAS ging ijverig op zoek naar de goal, maar ontbeerde overtuiging en fortuin in de afwerking. Koploper Madjoe was aanvallend echt niet zoveel beter dan de Kudelstaarters, maar de goals vielen bij hen wel. Zo stond er na een kwartier, niet geheel overeenkomstig het spelbeeld, een 0-4 op het scorebord en alhoewel Madjoe bepaald geen sterrenensemble is, keek VZOD/FIQAS nog steeds tegen die hatelijke nul aan. Uiteindelijk werd de ban gebroken door Frank te Riele die een strafworp benutte: 1-4. Het aanvallende lek was echter nog niet boven, want Madjoe zette er twee treffers tegenover alvorens te Riele zijn tweede strafworp miste. In de laatste minuut vóór rust was het uiteindelijk Laura Viet die voor VZOD/FIQAS van afstand de eerste veldgoal liet aantekenen.

Na rust zou je dan een getergd VZOD/FIQAS verwachten want een wonderploeg was Madjoe allerminst. Dus die vier goals verschil waren best overbrugbaar. Maar behalve aanvallend lieten de blauw/zwarten zich verdedigend ook niet van hun sterkste kant zien. En dat werkt ook niet bepaald mee in de koppies van de aanvallers in het andere vak. Madjoe liep uit naar 2-9 en trainer/coach Frank Dankelman greep in. Hij bracht met nog twintig minuten te spelen in één vak Mirjam Vermeulen, Thomas van de Zwaard en Eric Spaargaren in. Zij hadden de spannende wedstrijd hiervoor met 8-7 gewonnen van Madjoe 2 en konden misschien het tij nog keren of ieder geval nieuwe energie brengen. VZOD/FIQAS toonde hierna wel wat meer hun tanden, maar nog steeds werd er niet echt doorgebeten. Toch bracht het nieuw elan wel meer strijd en ervaring en werd het er onderling meer gecoached. Helaas kwam Madjoe, na een gemiste strafworp, op 2-10 waarna Esther Dol met een vrije bal 3-10 wist te maken. Opnieuw wist de tegenstander een stip te missen en schoot Dol wederom met scherp: 4-10. Madjoe scoorde echter tegen en het slotakkoord was voor Vincent Algra die in de laatste minuut de eindstand op een karige 5-11 bracht.

Voor de Kudelstaarters gaat nu over een aantal weken het zaalseizoen van start. Hierin gaat het, nog meer dan buiten, om de goals, dus flink werk aan de winkel voor het talentvolle VZOD/FIQAS.