Op donderdag 24 januari jl. is Frits Visser overleden. Na een periode van ziek zijn heeft hij de strijd moeten staken. Wij wensen zijn vrouw Frieda, en dochters Merel en Maaike sterkte en condoleren hen met dit grote verlies.

Frits is in de periode augustus 2011 t/m juni 2016 hoofdtrainer en coach van de seniorenselectie van VZOD geweest. VZOD speelde in 2011 in de derde klasse; het doel was om VZOD naar de tweede klasse te brengen. In het seizoen 2014/2015 lukte dat zowel in de zaalcompetitie als in de veldcompetitie. Frits heeft hier een groot aandeel in gehad, hij wist hoe hij spelers kon motiveren om boven zichzelf uit te groeien en een team te vormen in plaats van 8 spelers in hetzelfde veld. Begin 2014 heeft hij Attie van Kooij naar VZOD gehaald als coach van het tweede seniorenteam; samen vormden zij een hecht duo, dat veel betekend heeft voor de vereniging.

Frits zag de selectieleden niet alleen als spelers, maar wilde ze ook persoonlijk leren kennen en sprak met hen over veel zaken, ook buiten korfbal om. Er groeide daardoor veel respect en waardering tussen Frits en de selectieleden. Veel spelers zullen goede herinneringen hebben aan o.a. de trainingsweekenden die Frits organiseerde aan het begin van een speelseizoen. Trainen, conditie opbouwen, maar ook gezelligheid en lekker eten met elkaar waren belangrijk. Frits wist inspanning met plezier te combineren en dat bleek een gouden combinatie. Ook met bestuur en TC en de supportersgroep waren de contacten goed. Frits voelde zich naast zijn rol als trainer ook betrokken bij andere activiteiten binnen VZOD en ontwikkelde een blauwe hart als VZOD’er. En niet alleen Frits, ook zijn vrouw Frieda raakte ingeburgerd binnen VZOD en ook dochters Merel en Maaike werden vaak gesignaleerd langs de lijn. Frits en Frieda waren ook trouwe deelnemers van het Running Dinner, ook ná zijn VZOD jaren.

Waar een trainer vaak na zo’n 2 tot 3 jaar vertrekt, bleef Frits vijf jaar actief bij VZOD. Toen hebben we met pijn in het hart afscheid genomen. Een groots afscheid viel hem ten deel, waaraan ook hijzelf een bijdrage leverde, samen met Attie en Frieda. Maar ook na zijn vertrek bleven de banden hartelijk en kwam hij met enige regelmaat nog langs bij de WIm Kandreef of in de Proosdijhal. In het seizoen 2016/2017 heeft hij nog de jeugdtrainersopleiding (KT2) verzorgd voor de jeugdtrainers van VZOD (zie foto).

In de zomer van 2017 kreeg Frits problemen met zijn gezondheid, die in de laatste maanden verergerden. Eind vorig jaar werd duidelijk dat herstel niet meer mogelijk was. Daarna is het snel gegaan, tot hij op donderdag 24 januari omringd door zijn meiden, zoals het in het eerste bericht staat, overleden is. Wij herdenken Frits met veel respect, waardering en warmte voor de mens die hij was, voor alles wat hij voor VZOD betekend heeft, voor de vereniging, maar bovenal voor de spelers en leden persoonlijk. Wij wensen iedereen die van hem hield, veel sterkte!