Op de KNKV-portal is het volgende bericht te lezen:

Het is al weer lang geleden, maar op 30 april jl. ontving Frits Vink, tijdens het Vijf-Districtentoernooi bij TOP/Wereldtickets.nl in Sassenheim, uit handen van voorzitter Albert Nijenhuis, het districts-ereteken voor zijn grote verdiensten voor de korfbalsport.

Een kleine greep uit Frits’ historie

Frits kwam oorspronkelijk uit de voetbalsport (keeper bij LFC), maar een polsbreuk en zijn verkering met Janny (nu al jaren zijn vrouw) deden hem bij De Algemene in Leiden belanden. Zijn vooroordelen over korfbal gooide hij al snel overboord en hij groeide uit tot een snel en schotvaardig speler. Hij was ook 15 jaar wedstrijdsecretaris bij De Algemene.

Toen zijn zoon Manfred naar Fides Pacta ging, volgde Frits in zijn voetsporen. Bij deze Leidse vereniging trainde en coachte hij niet alleen jeugdteams, maar was hij ook wedstrijdsecretaris. Ook als scheidsrechter was Frits actief. Toen Manfred de overstap naar Die Haghe maakte om zijn sportieve ambities geheel waar te kunnen maken, volgde vader Frits diens voorbeeld. Hoewel Frits veel seniorenteams heeft getraind, gaat zijn voorkeur uit naar het begeleiden van junioren. Zo is hij op dit ogenblik nog werkzaam als trainer/coach van VZOD A1. Los van zijn actieve korfballeven, was Frits ook jarenlang een toegewijd lid van de Keuzecommissie van Rijndelfland, welke later overging in die van Noord-West. Meer dan 20 jaar heeft Frits zijn beste krachten gegeven aan de ontwikkeling van met name de korfbalsport bij de jeugd.
Als Werkgroep Selecties C- en D-jeugd van Noord-West hebben wij Frits tijdens onze vergadering officieel als commissielid uitgeluid en hem een Getuigschrift en bloemen, als dank voor zijn jarenlange inzet, overhandigd