De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar voor de D2 was die tegen SDO uit Kamerik. We speelden thuis met lekker veel publiek. Afgelopen week hadden we extra veel getraind op verdedigen omdat dat echt wel beter moest. De laatste wedstrijden vóór de kerstvakantie werden namelijk met onnodig dikke cijfers verloren.  Helaas was Veerle ziek, maar dan hebben we er altijd nog tien over die de klus moeten kunnen klaren.  Na een stroef begin waarin SDO tweemaal scoorde, was het Faya die ook tweemaal subliem doel trof: 2-2. Jasper bracht VZOD zelfs op een terechte voorsprong van 3-2. Nadat SDO de gelijkmaker scoorde, brak de minuut van Jens aan: eerst een mooi balletje onder de korf en daarna een lekkere assist op Babette die dit buitenkansje mooi afmaakte: 5-3. Dit was ook de ruststand na een eerste helft waarin VZOD liet zien tot grote dingen in staat te zijn. Er werd geconcentreerd en agressief verdedigd en ook in de aanval was volop beweging. Zo zaten Diya en Alice overal tussen en hebben zo heel wat ballen onderschept.

Na rust, waarin Lieke en Morris in de ploeg kwamen, maakte SDO de eerste goal maar liet Jasper nog maar eens zien van afstand zuiver te kunnen schieten: 6-4. Dat Tibbe dit ook kan, mocht het vele publiek gelijk weten: 7-4. Maar daar was weer een goaltje van SDO. Tibbe trok zich hier niets van aan en maakte een prachtige doorloopbal. Hoppa, VZOD op een 8-5 voorsprong. Dat was toch wel een tijdje geleden, maar we zijn het nog niet verleerd. Toch was de wedstrijd nog niet gedaan en moeten we altijd alert en scherp blijven in de verdediging want daar scoorde SDO ineens driemaal op rij.  Gelukkig was het Babette die VZOD weer op een verdiende voorsprong van 9-8 bracht. Maar SDO bracht de spanning opnieuw terug in de wedstrijd na het scoren van de 9-9. De tijd was inmiddels bijna verstreken en tot groot verdriet van elke VZOD-er werd de goal van Sam in de laatste seconde van de wedstrijd afgekeurd wegens verdedigen. Helaas net niet gewonnen maar VZOD D2 heeft absoluut een goede pot op de mat gelegd.