Afgelopen zaterdag (13 oktober) was het zover, de eerste kampioenswedstrijd van VZOD dit seizoen. De Fv1 moest om 10.00 uur spelen tegen SDO. Van tevoren wisten we al dat dit een moeilijke tegenstander zou zijn. De Fv1 had tot nu toe al zijn vorige wedstrijden dik gewonnen (9-0 5-0 5-0 10-0). Alleen de vorige ontmoeting met SDO werd ongelukkig met 1-0 verloren. SDO was de week ervoor al kampioen geworden, en wij moesten winnen om onszelf ook kampioenen te mogen noemen. Iedereen was zenuwachtig voor de wedstrijd. Waarschijnlijk waren de ouders nog meer gespannen dan de kinderen zelf!
We begonnen zowel in de aanval en in de verdediging met de volgende vier spelers:
Heren: Hein,Erik. Dames: Mark, Diane (C)

Mark had vandaag de eer om als dame te mogen spelen. De scheidsrechter (die enkele spelers zeer bekend voorkwam) riep de teams bij elkaar, en we begonnen. En we begonnen goed!! Mark scoorde in de 1e minuut gelijk al een doelpunt. 1-0. Het vele publiek dat zo vroeg was komen kijken ging helemaal uit zijn dak. Helaas kregen we enkele minuten later een doelpunt tegen doordat we teveel op de bal letten. 1-1 Maar daarna scoorde Mark gelukkig weer, waardoor we toch weer een voorsprong hadden. Er werd heel goed gespeeld door VZOD, en SDO kreeg amper kansen. Vooral het verdedigen van Hein viel op, want die gaf zijn heer amper een kans om te schieten. Erik gooide een paar mooie ballen, waar mooie kansen uit kwamen, maar helaas werden deze niet gescoord. Door goed te blijven over te spelen, en goed te blijven kijken wie er vrij stond, scoorde Mark weer. Dit 3e doelpunt was heel goed aangegeven door Diane, die heel goed Mark vrij had zien staan.

Toen was het rust. In de rust werden er nog enkele tactische tips van de coaches overgebracht op de spelers. Helaas resulteerde dit in maar 1 doelpunt in de 2e helft. Deze werd gescoord door Diane. Bijna scoorde Diane ook nog een 2e doelpunt, maar helaas ging haar hele mooie doorloopbal er niet in. De eindstand was 4-1. Iedereen was blij, want de Fv1 was KAMPIOEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eerst werden nog de strafworpen genomen (helaas 1-2 verloren), en daarna kregen we nog een toespraak van onze voorzitter. Hij feliciteerde het team met het behaalde kampioenschap en gaf iedereen bloemen. Na nog even op de foto te zijn gezet gingen we naar binnen om aan de taart te beginnen. Coach Buijs had heel handig een taart die bedoeld was voor 8 personen in 6 stukjes verdeeld, dus de kinderen hadden meer dan genoeg. De ouders hadden hier niet zo´n groot probleem mee, en hielpen graag de kinderen het stukje taart op te krijgen. Helaas was er zo geen stukje taart meer voor de scheidsrechter die toch zeer goed gefloten had, maar Hein had nog wel wat over voor zijn vader (op zijn shirt). Beide coaches kunnen terugkijken op een zeer goede 1e veldcompetitie, en zij zijn dan ook zeer tevreden over het enthousiasme van de kinderen. En wie weet, misschien in de zaal weer een taart voor dit sterrenteam????????wordt vervolgd