Myrthe Buis en Lisa Dol nemen eerste bal voor hun rekening.

Afgelopen zaterdag de 12de december moest VZOD/ vd Boon in eigen huis aantreden tegen SDO uit Hillegom. VZOD moest vorig seizoen op het veld toezien hoe SDO in de 3de klasse bleef terwijl VZOD degradeerde na nota bene twee maal te hebben gewonnen van SDO, dus VZOD had nog wat goed te maken. VZOD heeft de punten hard nodig, want met drie gespeelde wedstrijden en nul punten, stonden ze er niet goed voor in de zaal en hebben ze de punten hard nodig. Onder leiding van scheidsrechter Matthijssen, die een sterke wedstrijd floot, gelukte het VZOD/vd Boon om de punten te pakken, in een duel wat aan het einde bol stond van de spanning en wat menig VZOD-er op de goed gevulde tribune extra hartkloppingen bezorgde. De eerste, door Mechanisatiebedrijf de Jong gesponsorde bal werd dit keer genomen door Myrthe Buijs. Deze pupil van de week gooide op haar beurt naar F1-teamgenootje Lisa Dol. Een mooi begin van een mooie wedstrijd.

Al snel kwam  VZOD/vd Boon op een voorsprong via een 1-0 en 1-1 liep VZOD tot vlak voor de rust uit naar 7-3. Riant de rust in werd er gedacht, maar concentratiegebrek op het speelveld zorgde er voor dat SDO de ruststand op 7-5 bracht. In de rust werd er besproken dat er hoger verdedigd moest worden omdat SDO te makkelijk mee kon scoren met VZOD. Een gemotiveerd en geconcentreerd VZOD/vd Boon startte de tweede helft en binnen 5 minuten liepen ze uit naar een 10-5 voorsprong. Zou het dan eindelijk gebeuren, zou VZOD/vd Boon het verliezen van de eerste wedstrijden kunnen vergeten en doorknallen? Het antwoord kwam van SDO, langzaam maar zeker verkleinde het de voorsprong op VZOD. 10-5 werd in 10 minuten 10-9, 11-9 weer voor VZOD, 11-10, 12-10, 12-11 met nog maar 5 minuten te gaan, hartslag op tilt. Het zal toch niet weer gebeuren, maar gelukkig voor VZOD en een ieder die een VZOD hart heeft werden de mouwen nog één maal opgestroopt en in de laatste minuten werd het karwei toch nog door VZOD/vd Boon afgemaakt en haalden ze een eindstand van 15-11! Eindelijk de broodnodige punten en belangrijker nog; de wetenschap dat ze ook kunnen winnen.

Doelpuntenmakers voor VZOD/vd Boon: Bart Verheul 4x, Martijn Vervark, Maaike Heil en Maurice Klop ieder 3x, Dineke Westerhof en Willem Mast ieder 1x. Volgende week speelt VZOD/ vd Boon uit tegen Atlantis uit Mijdrecht; start wedstrijd 17.45 uur.