anika150Afgelopen zaterdag trad het eerste elftal van VZOD/vdBoon aan tegen het altijd lastige Dijkvogels, een ploeg uit Maasdijk. Het beloofde een zware wedstrijd te worden, zeker met oog op de posities van beide ploegen. Zo bungelen de Kudelstaarters vrijwel onderaan het lijstje, terwijl Dijkvogels zich onderhand kampioenskandidaat mag noemen. De wedstrijd stond in teken van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Voor hem werd een minuut stilte gehouden, een minuut die volwassen werd gedragen door beide elftallen.

De eerste helft begon uitermate zwak. De ploeg van Frits Visser kreeg doelpunt na doelpunt om de oren. VZOD schoot niet zuiver genoeg om het zijn tegenstander moeilijk te maken. Het geluk ontbrak in de afwerking, en verdedigend viel er nog een hoop te winnen. Met slechts drie treffers, gemaakt door Josine Verburg (2x) en Bart Verheul, floot de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft. Dijkvogels maakte er echter tien, waardoor VZOD zich kon opmaken voor een onmogelijke opgave.

Na een donderpreek van Frits Visser kwamen beide teams weer vol goede moed het veld op. Anika van Os tekende al snel voor de 10-4. De wedstrijd liep vervolgens aardig gelijk op, met enerzijds een doelpunt van Dijkvogels en anderzijds een doelpunt van VZOD, op naam van Bart Verheul. De Maasdijkers namen het heft echter weer in eigen hand, waarna de wedstrijd definitief begon te keren. Alle beetjes hoop werden de grond ingestampt door het goede spel van Dijkvogels, niet voor niets kampioenskandidaat van deze poule. VZOD/vdBoon deed het vele malen beter dan in de eerste helft, maar dit bleek niet genoeg voor een overwinning. Er werden nog wel acht doelpunten toegevoegd aan de score, met dank aan Anika van Os (3x), Bart Verheul, Wouter Vermeulen, Donja Passies, Josine Verburg en Eric Spaargaren, maar Dijkvogels deden het tevens goed in de tweede helft met wederom tien doelpunten: 20-11 was de eindstand.

Coach Frits Visser zag een ploeg die moeite had met scoren: “Als je na de rust acht keer scoort en voor de rust maar drie, dan zegt dit genoeg.” Kort, maar krachtig. Volgende week speelt VZOD/vdBoon een uitwedstrijd tegen Olympia, een club uit Spijkenisse. Olympia deelt samen met Dijkvogels en RDZ de koppositie, dus men mag de borst weer nat maken.