Omdat het niet altijd even duidelijk wie er in de TC zitten en wie waar verantwoordelijk voor is, willen wij ons graag voorstellen. De Technische commissie is onderverdeeld in verschillende taakgroepen. Lees hieronder welke werkzaamheden worden uitgevoerd en door wie.

Technische commissie

Voorzitter (Bart in ’t Veld):
De voorzitter is voor alle organisatorische eenheden het aanspreekpunt. Communicatie met spelers, trainer/coach selectie en junioren, ouders van juniorspelers. Overleg met diverse commissies over relevante zaken (kantine, materiaal e.d.). Verder ziet hij erop toe dat het beleidsplan uitgevoerd wordt en wordt aangepast indien dit nodig is.

Secretaris (Maaike Heil):
Maakt de planning en organiseert de vergaderingen en notuleert deze en zorgt voor het schriftelijk contact met het bestuur. De secretaris zorgt voor het jaarverslag op de ALV. De secretaris houdt de website up to date en verzorgt de ledenadministratie

Algemeen lid (Nils van Os):
Woont de vergaderingen bij en heeft inbreng in het te voeren beleid. Een lid kan een eigen specialisme of taakgebied krijgen.

Technische staf (Frank Dankelman en Rob Visscher):
De trainers van de senioren en junioren.

Jeugdtechnische Commissie

Jeugdtrainerscoördinator (Ivana van Limpt):
De trainerscoördinator is een persoon uit de vereniging die bekend is met de cultuur en organisatiestructuur van de vereniging. Het overbrengen van het technisch beleid aan trainers en deze te begeleiden middels periodiek trainersoverleg (JTO). Eindverantwoordelijke van de JTC en houdt de TC op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Jeugdtrainersbegeleider (Gradus van Limpt en Kristian van Heemskerk)
De jeugdtrainers worden begeleid door de Jeugdtrainersbegeleider (JTB). Deze zal de trainers coachen op hun didactische en korfbal technische kwaliteiten. De JTB waarborgt één lijn voor techniek binnen de vereniging.

Oudercontactpersoon (Wendy Jansen):
De oudercontactpersoon is het eerste aanspreekpunt van ouders bij vragen, opmerkingen of problemen. Daarnaast organiseert de oudercontactpersoon een eerst contactmoment en evaluatiemomenten tussen ouders en trainers. Verder regelt hij/zij de pupillen en teams van de week.

Kangoeroecoördinator (Dorien van Leeuwen):
Trainer van de kangoeroes en zorgt voor goede doorstroming naar de F-pupillen. En organiseert 1 à 2 per jaar een kangoeroedag.

Algemeen lid (Jeffrey Kunst):
Woont de vergaderingen bij en heeft inbreng in het te voeren beleid. Een lid kan een eigen specialisme of taakgebied krijgen.

Wedstrijdzaken:

Wedstrijdsecretariaat senioren/junioren (Ellen Dol en Tom Teeuwen:
Er is een apart wedstrijdsecretariaat voor de veldperiode en de zaalperiode. De wedstrijdsecretaris houdt zich bezig met de planning rondom de wedstrijden van de senioren en junioren. En het regelen van de zaalhuur. Aan het eind van het seizoen geeft de wedstrijdsecretaris de teamindeling door aan de bond. De oefenwedstrijden worden geregeld Arian Maat in samenspraak met de trainers.

Wedstrijdsecretariaat jeugd (Claudia Kunst en Suzan Verheul):
De wedstrijdsecretaris houdt zich bezig met de planning rondom de wedstrijden van de jeugd. Aan het eind van het seizoen geeft de wedstrijdsecretaris de teamindeling door aan de bond. De oefenwedstrijden voor de jeugd worden geregeld door Ronald Sangers. Elk team heeft een teambegeleider voor het afmelden voor wedstrijden.

Scheidsrechtercoördinator jeugd (Bea Venema):
De scheidsrechterindeling voor de jeugdwedstrijden wordt ingedeeld door de scheidsrechtercoördinator jeugd.

Scheidsrechtercoördinator senioren (Kees van Pelt):
De scheidsrechterindeling voor de wedstrijden van de senioren en junioren wordt ingedeeld door scheidsrechtercoördinator senioren.

Opleidingen

De werkgroep opleidingen (Ron Venema, Kees Vermeulen, Bea Venema, Kees van Pelt):
Houdt zich bezig met het opleiden en begeleiden van scheidsrechters. En zorgen ervoor dat spelers van de senioren en junioren hun spelregelbewijs halen.

De contactgegevens van de TC-leden staan op de volgende pagina: https://vzod.nl/commissie/technische-commissie/