Op 10 november om precies 10.15 begon de zaalcompetitie van de D2 in Haarlem. Maar o, o wat zag de D2 daar aan komen? De dames van Rapid D1 leken wel reuzen in vergelijking met dames van de D2. Gelijk werd er gedacht: ’dit wordt een vette uitslag en niet in het voordeel van VZOD’. Nadat het volkslied uit volle borst meegezongen was en de handen geschud waren begon de wedstrijd.

Gelijk was Rapid verschillende keren dicht bij de 1-0 maar gescoord werd er vooralsnog niet. Mede door prima verdedigen van Maarten, Joëlle, Justin en Myrthe. Dit had tot gevolg dat Wouter bij de eerste de beste aanval de 0-1 aantekende voor VZOD. Een prachtig doelpunt mede door snel overspelen van Lisa, Shannon en Tijn. De F side van de D2 konden hun geluk niet op. De coaches wisten niet wat er gebeurde. Maar bij de volgende aanval was het 1-1. Vzod liet zich niet van de wijs brengen en lieten verzorgd en goed spel zien.
Toch was de ruststand 5-1 maar er werd niet opgegeven. Rens kwam er in de tweede helft in voor Maarten. Zowel  aanvallend als verdedigend stond de D2 als een huis en werd er niet meer gescoord door Rapid. Wouter maakte er, weer met een schitterende doelpunt, 5-2 van. Vzod wilde doordrukken maar hier bleef het bij. De reuzen van Rapid hadden niet gescoord. Een grote pluim voor de D2 en de coaches!!

 

 

Een week later moesten wij, de D2, een wedstrijd spelen tegen Atlantis D2. Buiten was deze wedstrijd met 18-0 verloren, dus een beetje bang waren we wel!  Deze wedstrijd, lekker in de zaal zonder wind en regen, dat moet toch beter kunnen. En ja hoor, het ging best lekker. De jongens en meiden verdedigden als de beste, met doorloopballen maakten ze geen schijn van kans, er werd alleen maar gescoord van afstand! dus verdediging: TOP gedaan!! In de aanval werd alles uitgeprobeerd wat wij met de trainingen hebben geoefend, maar dat is nog best wel lastig. Dat gaat zeker goed komen!! Uiteindelijk stonden wij in de rust met 0-4 achter, best knap vond ik! Want ze hadden veel kansen. Uiteindelijk hebben wij de wedstrijd met 0-9 verloren….! Ik wil nog even zeggen dat de D2 een top team is wat in een korte tijd al heel veel geleerd heeft.  Dit beloofd wat voor de toekomst!