VZOD-ers scheiden zich af

De Pinken nieuwe korfbalclub in Kudelstaart

Zaterdag 21 augustus 2004 door Arnoniempje

Kudelstaart ? Er is een rel ontstaan bij de bekende Kudelstaartse korfbalvereniging VZOD. Aanleiding is de afscheiding van een drietal leden, die door gebeurtenissen gisteren en woensdag besloten hebben korfbalclub De Pinken op te richten. Het betreft de selectiespelers Daan Pen, Dorien van Leeuwen en Norbert van Oostveen.

Recente gebeurtenissen van de afgelopen week hebben een reeds lang sluimerend conflict tussen een aantal selectiespelers en het bestuur hoog doen oplaaien. Daan Pen en Norbert van Oostveen staan binnen de club bekend als zeer blessuregevoelige spelers. Ze zijn de initiatiefnemers van een nieuw op te richten ploeg, die zou moeten bestaan uit zestien tot twintig spelers die regelmatig geblesseerd zijn. Het doel is om door een grote groep spelers altijd een team op de been te kunnen brengen, nadat in het voorbije seizoen bleek hoe kwetsbaar de selectie was; ondanks een herenselectie van elf spelers voor twee teams kostte het de wedstrijdsecretarissen regelmatig veel moeite om de selectieteams compleet te krijgen. Pen en Van Oostveen zijn al enige tijd op zoek naar mogelijke medespelers, maar er blijken binnen de club niet zo heel veel medestanders rond te lopen. Alleen Dorien van Leeuwen, zelf overigens zelden geblesseerd, gaf eerder aan het initiatief van harte te ondersteunen.

Conflict

Er ontstond een conflict binnen de club toen het bestuur aangaf niet mee te willen werken aan een dergelijk initiatief. Pen, Van Oostveen en Van Leeuwen bleven lobbyen, maar de zaak bleef binnenskamers. De ruzie is deze week echter geëscaleerd. Tijdens een oefenwedstrijd bij Swift kreeg Daan pen een bal op zijn rechterpink. Hij bleek twee scheurtjes te hebben in het bot, en is vermoedelijk drie tot zes weken uitgeschakeld. In het trainingskamp dit weekend kreeg Dorien van Leeuwen eveneens een bal op haar rechterpink en onderzoek in het VU wees uit dat er een splinter van haar bot was. Ook Van Leeuwen lijkt drie tot zes weken uit de roulatie. En alsof het lot ermee speelde was het de derde initiatiefnemer, Norbert van Oostveen, die in de middagwedstrijd, ook tegen Swift, eveneens een bal op zijn rechterpink kreeg. Twee kootjes waren uit de kom. De verzorger van Swift kon het eerste kootje nog terugzetten, maar Van Oostveen moest direct door naar het ziekenhuis, alwaar het andere kootje werd teruggezet. Ook hij zal geruime tijd zijn geliefde spelletje niet kunnen spelen.
Naar aanleiding van de meest recente blessures gaf het bestuur een persconferentie, waarin bekend werd gemaakt dat de drie spelers wat hen betreft de boom in konden, maar dat het nieuwe team er niet zou komen. ‘Het bestuur is niet helemaal bij de pinken’, meende Van Oostveen in een reactie. ‘We gaan verder met ons initiatief, maar we hebben VZOD daarbij niet nodig. We hebben vanavond met zijn drieën telefonisch contact gehad, en hebben ons voorgenomen een nieuwe club op te richten, onder de naam De Pinken. Arno Meijer, die een EHBO-abonnement heeft bij het Leids Universitair Medisch Centrum, en Kris Passies hebben al aangegeven te denken aan een overstap naar De Pinken. Over de locatie twijfelen we nog. We houden Kudelstaart in ons achterhoofd, maar waarschijnlijk wordt het Pinkeveen.’