Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen GKV uit Den Haag op het programma. Op voorhand een spannende wedstrijd omdat beide ploegen met twee gewonnen wedstrijden de ranglijst aanvoerden. In het pre-coronatijdperk was dit weekend als “inhaalweekend” bestempeld. Vandaar dat enkele spelers van GKV ontbraken wegens vakantie. Er was nog geprobeerd om de wedstrijd te verzetten, maar er kon geen geschikte datum worden gevonden.

In het begin van de wedstrijd was het een beetje aftasten en stond er na tien minuten spelen een gelijke stand op het scorebord: 2-2. Daarna trok VZOD/FIQAS via de scorende dames Caroline Oostveen, Laura Viet en Josine Verburg het initiatief naar zich toe 5-2. De thuisploeg was vanaf dat moment duidelijk de bovenliggende partij en wist de voorsprong langzaam uit te bouwen tot een 11-6 ruststand.

Het tweede bedrijf gaf een zelfde beeld als voor rust. VZOD/FIQAS speelde haar sterke dames goed uit, waarbij de lange heren vooral een ondersteunende rol speelden onder de korf. Ook Joëlle Heil pikte regelmatig haar doelpuntje mee. Bij een stand van 18-10 halverwege de tweede helft gebruikte de coach van GKV zijn derde time-out in een ultieme poging het tij te keren. Het mocht niet baten. De blauw-zwarten speelden de wedstrijd gedisciplineerd uit: 25-16. Blije Kudelstaartse gezichten na afloop met deze, enigszins onverwachte, maar duidelijke overwinning. Aanstaande zaterdag staat de return in Den Haag gepland. Dan kan VZOD/FIQAS aan de bak tegen een compleet en op revanche belust GKV. Maar deze belangrijke punten blijven in Kudelstaart!