Donderdagmorgen, 29 april 2010, is in het gemeentehuis van Aalsmeer onze Ere Voorzitter Cees P. Tichelaar geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

Vele jaren,  vanaf de oprichting van VZOD, heeft Cees zich bijzonder ingezet voor onze vereniging. Eerst als lid van de jeugdclub, zoals VZOD begonnen is, later als voorzitter van de korfbalvereniging. Deze functie heeft hij tot tweemaal toe bekleed, in de periode van 1965-1974 en 1976-1979. Als blijk van waardering werd hij Erevoorzitter van onze korfbalvereniging VZOD.

Maar Cees ging onvermoeibaar door en bleef zich op allerlei fronten volop inzetten, tot op de dag van vandaag, als bezorger van de Treffer en als tuinier van de club. Naast zijn werkzaamheden heeft hij ook veel betekend als keurmeester van de VKC, bestuurslid van de KMTP en daar inmiddels benoemd tot “lid van verdienste” en als “schoffelaar”, verantwoordelijk voor de geraniumkweek en het beheer van de chrysanten van de Historische Tuin, waar hij ook nu nog menig uurtje te vinden is. Als vereniging c.k.v. VZOD zijn we dan ook bijzonder trots dat Cees als blijk van waardering deze geweldige bekroning heeft mogen ontvangen voor zijn tomeloze inzet als vrijwilliger en wij willen hem dan ook van harte feliciteren met deze mooie onderscheiding!