Coronaprotocol

Vanaf zaterdag 13 november zijn er weer nieuwe corona regels in werking getreden. Voor het deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden in binnensportaccommodaties is het coronatoegangsbewijs (CTB), oftewel de QR-code verplicht. Als vereniging moeten we controleren op het CTB. Wij verzoeken je dan ook vriendelijk om een geldige QR-code bij je te hebben, met een legitimatiebewijs. Deze is noodzakelijk voor de controle. Publiek is de komende weken helaas niet toegestaan. Daarnaast blijven de basisregels onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent.

Vanaf 18 jaar moet je voor het deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden in de sporthal in het bezit zijn van een CTB, oftewel de QR-code. Een QR-code kun je ook krijgen door te testen voor toegang, let erop dat je dit dan tijdig doet. Publiek is bij trainen en wedstrijden helaas de komende weken niet toegestaan. Voor het halen en brengen stappen we daarom weer over op brengen tot aan de deur en buiten wachten bij het ophalen. 

Vrijwilligers die vrijgesteld zijn van CTB

Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven geen CTB te tonen voor het uitoefenen van hun taak. Denk hierbij aan trainers, coaches, scheidsrechters, zaaldienst. Chauffeurs van jeugdteams vallen bij de vernieuwde maatregelen ook onder functionele vrijwilligers en hoeven in dat geval geen CTB te tonen. Wij willen wel melden dat wij niet weten wie er als chauffeur meekomt dus dat we altijd zullen vragen om een QR code. Publiek is tenminste t/m 4 december helaas niet toegestaan in de sporthal. Wij nemen aan dat iedereen daar zich aan houdt.

Horeca in de proosdijhal.

Voor het toegang krijgen tot de horeca is vanaf 13 jaar een CTB nodig wij hebben als vereniging hier geen verantwoording en wordt gehanteerd door de horeca exploitant. Als basis voor onze maatregelen gelden de protocollen van het KNKV en het NOC*NSF.

https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport
https://www.knkv.nl/update-coronamaatregelen

Mochten er nog vragen zijn dan graag contact opnemen via whatsapp met Bert Feenstra 06-53589945.

Algemene richtlijnen Corona

Blijft thuis bij corona gerelateerde klachten (dat geldt ook voor neusverkoudheid <12 jaar) en laat je testen; Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen; Ben je positief getest op het coronavirus (of ben je getest en heb je nog geen uitslag binnen), dan neem je vanzelfsprekend niet deel aan trainingen/wedstrijden gedurende de opgelegde quarantaineperiode door de GGD; Zit je in quarantaine vanwege besmettingen in je omgeving of bron- en contactonderzoek, dan neem je niet deel aan trainingen en wedstrijden gedurende de opgelegde quarantaineperiode door de GGD; Was vaak je handen volgens de RIVM richtlijnen, juist ook voor en na een bezoek aan de sportlocatie; Schud geen handen, ook niet voorafgaand aan de wedstrijd; Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht.

Ondanks dit alles toch veel plezier met sporten bij VZOD.