Afgelopen zaterdag stond de derby tegen KIOS uit Nieuw-Vennep op het programma. Normaal gesproken een tegenstander die alleen door VZOD / vd Boon verslagen kan worden als iedereen een goede dag heeft. En daar was absoluut geen sprake van dit weekend.

Nadat het tweede team in een goede wedstrijd met 15-11 haar meerdere had moeten erkennen in KIOS 2 was het de beurt aan het “vlaggeschip”. VZOD / vd Boon startte in dezelfde opstelling als waarin titelkandidaat DKV vorige week goed partij werd gegeven. Dat wil zeggen dat de geblesseerde Josine Verburg en Arjan de Boer nog niet beschikbaar waren en Bart Verheul nog in het buitenland verbleef, voor hen speelden Eric Spaargaren en Eline Ruessink. In tegenstelling tot VZOD /  vd Boon schoot KIOS sterk uit de startblokken en binnen 2 minuten stond KIOS op een 2-0 voorsprong, op dat moment viel er voor  de bezoekende ploeg nog geen schotpoging te noteren. Martijn Vervark scoorde in de derde minuut via een vrije bal 2-1  en zorgde daarmee voor het enige moment dat er sprake was van een wedstrijd deze avond. De “blauw-zwarten” uit Kudelstaart verdedigden te slap en lieten de tegenstander te gemakkelijk schieten en stelden daar aanvallend weinig tegenover, hetgeen resulteerde in een 9-1 stand na 25 minuten spelen.

De laatste 5 minuten voor de rust leken de spelers eindelijk te beseffen dat de wedstrijd begonnen was, werd er beter verdedigd en wist Martijn Vervark de ruststand op 9-3 te bepalen. In de tweede helft het zelfde spelbeeld. Een met veel vertrouwen spelend KIOS en een bezoekende ploeg die achter de feiten aanliep. Weinig vertrouwen, geen rebound, wat dan automatisch leidt  tot onzuivere schoten en veel balverlies. Als enige positieve punt valt misschien te melden dat de spelers van VZOD / vd Boon niet overgingen tot het maken van onderlinge verwijten. Dit ziet men vaak gebeuren als een ploeg niet draait en er tegen een grote nederlaag wordt aangelopen. Aan de andere kant geeft het ook de gelatenheid weer waarmee de afstraffing werd geaccepteerd. KIOS scoorde rustig door en het enige dat VZOD / vd Boon daar tegenover kon stellen was een doelpunt van Maaike Hiel in de 38e minuut. Aangezien VZOD / vd Boon de laatste 22 minuten niet meer tot scoren kwam werd de eindstand door KIOS bepaalt op 21-4. Veelzeggend is het feit dat het eerste aanvalsvak in het geheel niet tot score kwam. Voor zover bekend is dit nog nooit voor gekomen in een zaalwedstrijd van het eerste team van VZOD / vd Boon. Ook voor de goed debuterende junior Frank van den Berg was er natuurlijk geen eer meer te behalen in deze wedstrijd toen hij 7 minuten voor tijd inviel voor de licht geblesseerde Maurice Klop. Samenvattend kan gesproken worden over een zonder overtuiging gespeelde en daardoor kansloos verloren wedstrijd. Voor, de deze week 50 geworden, trainer Klaas Bosman een flinke uitdaging om de ploeg voor de thuiswedstrijd van volgende week tegen Huizen weer op de rails te krijgen.