De Werkgroep Opleidingen (WGO) maakt de balans op; Afgelopen jaar is onze vereniging weer goed vertegenwoordigd geweest op het gebied van arbitrage. Recent slaagde Thomas van der Zwaard voor zijn diploma KNKV-Scheidsrechter, Koos Kruijswijk ontving de bronzen penning van het district en Kristian van Heemskerk mag volgend jaar een niveau hoger fluiten. En als kers op de taart hebben onze KNKV-Officials dit seizoen weer een flinke bonus behaald.

Thomas van der Zwaard nu KNKV-Scheidsrechter

Thomas van der Zwaard slaagde afgelopen seizoen voor het examen KNKV-Scheidsrechter. Daarmee is hij de vierde actieve KNKV-scheidsrechter die onze vereniging rijk is. Hij, Kees van Pelt, Kristian van Heemskerk en Paul te Riele stonden in het seizoen 2014-2015 garant voor de leiding maar liefst 67 wedstrijden ‘buiten de deur’.

Bronzen penning voor Koos Kruijswijk

Koos Kruijswijk ontving op dinsdagavond 23 juni jongstleden van de KNKV Districts Werkgroep Arbitrage Noord West (DWA-NWT) een bronzen penning voor meer dan 25 jaar dienst als scheidsrechter en beoordelaar. Al die jaren deed hij dit voor het gewin van VZOD. Hij werkt de laatste tijd wellicht wat vaker ‘achter de schermen’ maar ook dit seizoen beoordeelde hij weer 7 wedstrijden voor onze vereniging.

Bonus wederom behaalt

Elk jaar is VZOD verplicht een aantal scheidsrechters/beoordelaars leveringen te doen voor het KNKV. In totaal zorgde de inzet van de vijf bovengenoemde mannen voor een overschot van 32 wedstrijden. Daaraan is een bonus verbonden van maar liefst €748,80 welke de vereniging zal ontvangen van het verbond.

Promotie voor Kristian van Heemskerk

Tijdens de einde seizoensbijeenkomst van de DWA-NWT werd ook de scheidsrechters ranking bekend gemaakt. Aan het einde van elk seizoen word op basis van prestatiebeoordelingen een ranglijst opgesteld. Dit seizoen startte Paul te Riele in niveau 5 (2e klasse), Kees van Pelt in niveau 6 (3e klasse) en Kristian van Heemskerk in niveau 7 (4e klasse). De laatst genoemde is het gelukt om te promoveren naar niveau 6. Volgend jaar zal Thomas van der Zwaard waarschijnlijk starten in niveau 7. Volgend jaar zal de DWA-NWT van start gaan met ‘dynamische promotie en degradatie’ wat inhoudt dat er gedurende het seizoen al gepromoveerd kan worden en er niet een heel jaar gewacht hoeft te worden.

Scheidsrechters in opleiding

Uiteraard zal de Werkgroep Opleidingen (WGO) zich volgend jaar weer inzetten voor de werving, opleiding en levering van scheidsrechters. Begin volgend seizoen zal Arian Maat zijn examen wedstrijden gaan fluiten en wij verwachten dat hij net zoals Thomas van der Zwaard met vlag en wimpel zal slagen. Ook hebben wij 3 enthousiaste nieuwe scheidsrechters geworven uit de C-aspiraten, wij zullen hen volgen jaar gaan opleiden.

Indeling senioren en junioren

Afgelopen voorjaarsseizoen heeft de WGO senioren en junioren aangewezen om wedstrijden van de E- en F-pupillen te fluiten. Een aantal nam deze taak goed op zich en wij zijn hen daar erg dankbaar voor. Wij zijn blij om te horen dat het voor vele van hen ook een positieve ervaring is geweest. Uiteraard zijn wij altijd bezig om het scheidsrechters tekort op te lossen, maar we zullen waarschijnlijk na de zomer wederom een oproep doen aan een aantal senioren en junioren.