Het bestuur van c.k.v. VZOD heeft recent het moeilijke besluit genomen om de samenwerking met Attie van Kooij als hoofdtrainer en coach te beëindigen.  Reden hiervoor is een verschil in inzicht tussen trainer, bestuur en selectie over uitvoering van beleid en strategie, waardoor er onvoldoende basis bleek om tot gezamenlijke sportieve resultaten te komen. Deze beslissing heeft nadrukkelijk niet te maken met de slechte wedstrijduitslagen van de laatste weken, zoals gesuggereerd wordt in sommige media. Een dergelijk besluit neem je niet lichtvaardig en is niet
gebaseerd op enkele mindere weken. Maar als de onderlinge chemie niet leidt tot wat bij VZOD hoog in het vaandel staat: naast sportieve ambities ook nadrukkelijk plezier aan de sport beleven, dan wordt ingrijpen onvermijdelijk. 

De vereniging is Attie van Kooij dankbaar voor zijn inzet en loyaliteit in de afgelopen jaren. In 2013 trad Van Kooij aan als lid van de technische staf. In samenwerking met hoofdcoach Frits  Visser was hij mede verantwoordelijk voor de seniorenselectie. Na het vertrek van Visser heeft hij één jaar samengewerkt met Cor Loef. Nadat deze dit najaar onverwachts vertrok, heeft Van Kooij het roer overgenomen en is hij aangesteld als hoofdtrainer. Gradus van Limpt neemt voorlopig de honneurs waar als hoofdcoach en trainer. Hij wordt daarbij ondersteund door een technische staf uit eigen geledingen. VZOD zal binnenkort de zoektocht starten naar een nieuwe hoofdtrainer en coach voor haar selectieteams. Deze teams spelen in de tweede resp. derde klasse; waar de omstandigheden duidelijk invloed hebben op de uitslagen van het eerste, staat het tweede team fier bovenaan in de ranglijst. De komende weken spelen zij hun wedstrijden ‘uit’, maar op 16 december a.s. kunt u ze weer aanmoedigen in de ‘eigen’ Proosdijhal in Kudelstaart.