VZOD E2 en B1 zijn kampioen!

In navolging van de kabinetsmaatregelen tegen het coronavirus heeft het KNKV in de afgelopen weken enkele ingrijpende besluiten moeten nemen over de Nederlandse korfbalcompetitie. Over de afwikkeling van de veld- en zaalcompetitie 2019/2020 heeft het Bondsbestuur maandag 6 april het volgende besloten:

Veldcompetitie: beschouwd als niet gespeeld
De gehele veldcompetitie 2019/2020 wordt beschouwd als niet gespeeld. Van deze competitie is slechts de helft – of iets meer  afgewerkt en daarom is het Bondsbestuur van mening, dat hieraan geen waarde kan worden toegekend. Er zijn dus geen kampioenen en degradanten. VZOD 1 en 2 zullen volgend seizoen dus weer in de derde klasse resp. reserve derde klasse uitkomen.

Zaalcompetitie: stand is eindstand 
Bij het wedstrijdkorfbal is de huidige stand de eindstand en vindt overeenkomstig de geldende promotie-degradatieregeling promotie en degradatie plaats. Dat betekent voor Senioren 1 dat zij op de zesde plaats eindigt en zich daarmee handhaaft in de derde klasse. Senioren 2 eindigt op een tweede plaats en maakt daarbij nog kans op promotie.

Het bondsbestuur overweegt momenteel een tussenklasse in te voegen tussen Korfbal League en Hoofdklasse met als motivatie de sportieve schade zoveel mogelijk te minimaliseren. Hierover is aan alle verenigingen hun standpunt gevraagd. VZOD heeft aangegeven hier geen meerwaarde in te zien en negatief geadviseerd. Als dit wel doorgaat, dan heeft dit vooralsnog geen consequenties voor VZOD.

Bij de jeugdteams lagen de B1 en de E2 op koers voor het kampioenschap. Met nog enkele wedstrijden te gaan, kon hen dit haast niet meer ontgaan. We willen hen daarom alsnog huldigen als kampioenen zodra dat weer mogelijk is.

We hopen dat we in augustus weer het veld op mogen. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang.