26 mei, van de voorzitter,
Op zaterdag 17 mei 2003 speelde Cor zijn laatste thuiswedstrijd tegen ZKC ´31 in zijn 52-jarige actieve korfbalcarrière. Cor begon in 1951 op 12-jarige leeftijd bij Korfbalvereniging DIOD in Mijdrecht zijn actieve korfballoopbaan. De oudere VZOD-ers onder ons herinneren zich dat wellicht nog wel. Cor speelde daar in die tijd o.a. samen met zijn broer.

Ook in die tijd ging het Cor niet alleen om de Olympische gedachte `meedoen is meer dan winnen´ nee, Cor wilde altijd winnen! Was bloedfanatiek en chagrijnig als hij verloor. Dat is eigenlijk altijd wel zo gebleven. Ook toen hij op 29-jarige leeftijd naar VZOD toekwam. Een reeks van jaren korfbalde Cor in VZOD 1. Geleidelijk aan moest ook Cor zijn plaats afstaan aan de jonge generatie, maar korfballen bleef zijn grote passie. Bij onze club wist hij het nog eens 35 jaar vol te houden.

Behalve het actief korfballen, zette Cor zich ook op andere fronten voor onze vereniging in. Zo was Cor 10 jaar lang onze voorzitter en is hij nu al weer een aantal jaren, met veel inzet, voorzitter van de TC. Gelukkig stopt hij dáár niet mee.

Het liep in zijn laatste thuiswedstrijd nog iets anders dan Cor verwacht had. Nietsvermoedend van wat hem te wachten stond, vroeg hij 10 minuten na de rust om een wissel. Er zat nog winst in tegen koploper ZKC, maar dan moest er wel een tandje hoger gespeeld gaan worden en dat zat er bij Cor in de 2e helft niet meer in. Ineens zag hij 2 fotografen langs de lijn staan en een voorzitter met een boeket bloemen.

Zijn mededeling om te stoppen met spelen, had hij slechts gedaan aan enkele TC-leden. Zelfs zijn vrouw Atie had hij er niet van verwittigd. Maar ja, bij VZOD werkt de tam-tam soms wel eens snel. Kortom, Cor kreeg zijn wissel en de bloemen uit handen van de voorzitter. Achteraf was Cor`s besluit heel goed. De wedstrijd tegen de koploper werd met winst afgesloten.

In de kantine kreeg Cor uit handen van de voorzitter een oorkonde overhandigd voor 52 jaar actief korfballen. Een paar dagen later was Cor al weer zover hersteld, dat hij mee kon spelen tijdens de laatste uitwedstrijd van het vijfde team tegen Stormvogels in Uitgeest. Cor speelde, volgens zeggen, een heerlijke wedstrijd en wist ook nog weer te scoren. Jammer dat nooit is bijgehouden hoeveel keer hij in die 52 jaar heeft raakgeschoten.

Cor, we hopen, nu je zelf niet meer actief speelt, dat korfbal je passie zal blijven houden!
Dank voor zoveel korfbalhistorie.