Onder bijzondere omstandigheden vond afgelopen zaterdag de ontmoeting plaats tussen de korfballers uit Kudelstaart en het bezoekende ESDO uit Kockengen. Het was namelijk windstil op het sportcomplex aan de Wim Kandreef, iets wat eigenlijk nooit voor komt. Gezien de stand op de ranglijst, VZOD/FIQAS op een tweede en ESDO zevende plaats, rekende het talrijke thuispubliek er wel op dat de punten in Kudelstaart zouden blijven.Daar zag het er in het begin van de wedstrijd niet naar uit. ESDO nam brutaal een voorsprong en het spel ging op en neer, met een stand van 4-4 na tien minuten als gevolg. Vanaf dat moment trok VZOF/FIQAS het initiatief naar zich toe en was duidelijk de bovenliggende partij. Via vier doelpunten in evenzoveel minuten was het gat geslagen. De rebound stond goed, met dank aan het duidelijke lengte voordeel van de heren. Hierdoor werden de aanvallen van de blauw-zwarten vaak afgerond met een doelpunt. Vlak voor rust was het mooiste doelpunt van de wedstrijd te bewonderen. De bal werd onder de korf onderschept in de verdediging. Een lange bal op de aan de lijn vrijstaande Eric Spaargaren , die de bal “als een streep” naar de in het aanvalsvak vrij onder de korf staande Josine Verburg gooide. En zij liet zich deze kans niet ontnemen: 14-7. Met een stand van 15-7 werd de kleedkamer opgezocht en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

In de tweede helft het zelfde beeld, door het windstille weer vonden de afstandsschoten van de Kudelstaarters gemakkelijk de korf. En probeerden de bezoekers mede door overtredingen het spel van VZOD/FIQAS te ontregelen. Hiervoor werden door de goed leidende scheidsrechter een aantal terechte strafworpen toegekend. Die overigens allemaal keurig benut werden. Met een stand van 20-7 was de scherpte van de thuisploeg er wel een beetje af en vielen er nog een paar onnodige tegendoelpunten. In het laatste kwartier gunde trainer/coach Gert Krook enkele speelsters rust en bracht de jonge talenten Esmee Buijs (niet helemaal fit en daarom niet in de basis), Joëlle Heil en Caroline Oostveen binnen de lijnen. “Een mooie gelegenheid om ervaring op te doen in deze op dat moment al gespeelde wedstrijd” volgens de coach. Met een eindstand van 24-13 was iedere Kudelstaartse supporter tevreden. Volgende week zaterdag om 15.30 komt het op de derde plaats staande Reehorst ’45 uit Ede op bezoek aan de Wim Kandreef.