Het was een druk dagje bij VZOD. Onder een (traditioneel) stralend zonnetje werd de slotdag van het seizoen 2008/2009 gevierd. Naast het Familie-mix-toernooi, het speciaaltje van de kantinecommissie en de verkiezing van de vrijwilliger van het jaar waren er dit jaar ook een aantal andere gedenkwaardige momenten. Voor het gebruikelijke Familie-mix-toernooi startte gingen de leden van VZOD massaal op de foto. Ze vormden het getal 60 op het hoofdveld en vanaf het dak werd dit op de gevoelige plaat vastgelegd. Deze foto zal onderdeel uitmaken van het 60-jarig bestaan wat in augustus gevierd gaat worden. Klik op lees meer voor het hele verslag, klik hier voor de vele foto’s.

Na de foto een onverwacht moment; Gradus van Limpt mocht op het 2e veld zijn eigen sponsorbord onthullen. Ooit had hij met Sietze Fokkema gemijmerd over zijn wens om een bord te hebben op die plek, alleen op het 2e veld. Omdat hij al jaren ontzettend veel werk verzet aan de accommodatie maar daar nooit iets voor wil hebben heeft het bestuur besloten hem op deze manier te bedanken. En opvallen doet het bord zeker!

Het mix-toernooi was dit jaar ook weer een groot succes. 14 teams van korfballers en niet- korfballers bonden in 2 poules de strijd met elkaar aan. Na 21 speelrondes van 15 minuten kwamen twee teams ongeslagen in de finale; de Bimmetjes en de Ouders-van. Een spannende wedstrijd op het hoofdveld eindigde in een 2-0 overwinning van de Ouders-van waarna de kinderen-van massaal het veld opstormden om hun ouders te feliciteren. Ondertussen was Klaas Bosman, de nieuwe hoofdtrainer van VZOD, onopvallend langs geweest om uit handen van Sietze alsvast zijn eigen VZOD-shirt te ontvangen. Hij heeft het toernooi even bekeken en gaf aan zin te hebben in zijn VZOD-avontuur. 

Na het toernooi stroomde het terras vol voor de heerlijke saté-speciaal van de kantinecommissie en de prijsuitreiking. Daarna de bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar. Dit jaar waren de leden van VZOD het er over eens dat Aad Verburg deze titel verdient. Zij mocht dan ook de bos bloemen en het vrijwillersshirt in ontvangs nemen. Ook werd zij nog even met mede-organisator Eric Spaargaren geroemd voor de realisatie van het shirt waarin de hele vereniging rond loopt. Eric werd ook nog samen met Paul te Riele in het zonnetje gezet voor de fantastische organisatie van het toernooi.

Later op de avond was het tijd voor een afscheid. Wim Schaap werd, na 3 jaar VZOD, door zijn slectie in het zonnetje gezet met een aantal toepasselijke liedjes en hij ontving een toepasselijke kado; een levensgroot horloge…. Ook het bestuur bedankte Wim voor zijn inzet. Onder het genot van een drankje bij de vuurkorf was het nog lang gezellig.