Al heel snel in de wedstrijd leek het, qua gevolgen voor coach Frits Visser, op hetzelfde eindresultaat uit te gaan komen; appeltaart en brownies. Bij een score van 20 doelpunten vóór geldt namelijk de afspraak dat de zondagbesteding van de coach voor een deel uit gaat naar het bakken van bovengenoemde lekkernijen volgens eigen recept (of in het geval van de coach van het tweede, het recept van de HEMA).

Vorige week werd er uit bij DTS in Enkhuizen al met 16-24 gewonnen, dus kon de coach aan de bak. Deze week was al vroeg duidelijk dat het er vandaag ook weer in zat. De selectie scoort makkelijker en kansen worden beter afgerond. Dit uit zich in hogere eindscores dan vorig seizoen. VZOD schoot letterlijk uit de startblokken, binnen twee minuten stond het 2-0. Even leek het een walk-over te worden, maar door kort mee te gaan in wat gejammer richting de scheidsrechter wisten de Hillegommers terug te komen tot 5-4.

Hierna ging het nog tot 8-6 gelijk op, maar daarna heeft SDO toch echt haar kruit verschoten. In de tweede helft leek het wel eenrichtingsverkeer en zijn het in het bijzonder de namen Eric en Jessica die op het kladblok genoteerd mochten worden. Donja mocht zo’n 5 minuten voor het eindsignaal aanleggen van afstand en tekende daarmee de 20e aan; appeltaart!
De laatste minuten van de wedstrijd waren nog een formaliteit; na 70 minuten spelen is de eindstand 22-11 en kon verder genoten gaan worden van het heerlijke nazomerzonnetje en misschien wel een klein drankje. Als deze trend doorzet moeten we niet uitsluiten dat Visser de magische grens van twintig bespreekbaar wil gaan maken en deze spreekwoordelijke lat hoger wil gaan leggen. Met het zaalseizoen voor de deur, waar gemiddeld genomen altijd wat hogere scores genoteerd worden, is dat allicht ook wel te verantwoorden. Door puntenverlies bij directe concurrenten ZKC’31 en de Vinken staat nu, net zoals het tweede, ook het eerste team van VZOD bovenaan in de competitie. Een knap resultaat en een perfecte uitgangspositie voor het zaalseizoen. Ga zo door en tot in de Proos!

P.S. Jessica Feenstra en Lisa Heil hebben het Jeu de Boules toernooi gewonnen en voor degenen die trek hebben gekregen;

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 200 gram koude boter
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 6 appels
  • 2 eieren
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 snufje zout
  • 2 eetlepels paneermeel

Bakinformatie
Temperatuur oven – 180 graden
Baktijd – 60 minuten in conventionele oven
Baktijd – ongeveer 45 minuten in heteluchtoven
Nodig – Springvorm 24 cm, ingevet met restje boter

Deeg maken
Snijd de koude boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan 300 gram bloem, 150 gram basterdsuiker en een ei. Kneed het mengsel tot een samenhangend geheel.

Bereidingswijze
Rol 1/3 deel van het deeg uit en bekleed hiermee de bodem. Gebruik 1/3 deel voor de rand van de bakvorm en 1/3 deel voor de reepjes op de bovenkant van de appeltaart. Bestrooi de bodem van de taart met 2 eetlepels paneermeel. Leg de in halve maantjes gesneden schijfjes appel in diverse lagen over de bodem. Bestrooi elke laag deze met flink wat suiker en kaneel. Snijd de reepjes en leg deze kruislings over de bovenkant van de taart. Goed aandrukken aan de randen. Bestrijk de reepjes met een losgeklopt ei. Zet de springvorm in het midden van de oven en bak de appeltaart circa 60 minuten.

Tip van Frits Visser; een scheutje “Williams Birne” perenlikeur door de appelmix is een echte aanrader!