Afgelopen zaterdag speelde VZOD/BIM B2 thuis de returnwedstrijd tegen VEO uit Voorburg. Een ploeg waartegen helaas in de heenwedstrijd een puntje is blijven liggen, waardoor Fiks vandaag kampioen kon worden. Maar vandaag dus wel een mooie gelegenheid om de zaken tegen VEO recht te zetten. Jasper was helaas ziek, maar de andere acht waren er meer dan klaar voor.

Al gelijk in de eerste seconden een snelle doorloopbal van Noëlla die helaas net mis ging, maar de toon van de positieve energie werd gelijk gezet. Toch duurde de eerste goal nog wel een tijdje, en was het Jurre die van afstand de spits afbeet: 1-0. Al snel volgde de gelijkmaker waarna Sven een doorloopbal maakte. Vervolgens opnieuw VEO met aansluitend een doorloopbal van Bastiaan: 3-2. VEO bleef echter goed in het spoor van VZOD/BIM en egaliseerde. De Kudelstaarters zetten aanvallend nog een tandje bij en ook verdedigend werd geconcentreerd gespeeld. Menig rebound werd door Nikita en Alice veroverd. Tweemaal Sven en een afstandsschot van Noëlla beloonden het goede spel: 6-3. Dat er veel op het schot getraind wordt, werd gelukkig ook deze wedstrijd weer zichtbaar. Ook uit beweging eerder tot schot komen is belangrijk. Zo knalde Kim de 7-3 er van ver prachtig in. Toen Sven er opnieuw via een doorloopbal 8-3 van maakte was het gaatje wel geslagen. Met deze stand werd ook de rust opgezocht. 

We hadden afgesproken dat de eerste goal na rust van ons moest komen en dat werd ook keurig gedaan. Lotte schoot deze er van afstand fraai in. VEO liet ook regelmatig van zich horen, letterlijk in woord en daad, en scoorde tegen.  VZOD/BIM bemoeide zich niet met hun agressieve manier van korfballen en ging stoïcijns verder. Het ritme werd door VEO toch wel uit de wedstrijd gehaald, maar Jurre verzilverde een strafworp: 10-4. Na een treffer van VEO, die soms iets teveel ruimte kregen, was het opnieuw Sven die vanaf de stip 11-5 maakte. Het was stuivertje wisselen want na een goal van VEO was het Jurre die van afstand in de laatste seconden de eindstand bepaalde op 12-6.