Afgelopen zaterdag speelde VZOD/FIQAS haar tweede zaalwedstrijd thuis tegen titelkandidaat Nova na de eerste gewonnen te hebben. Het team van trainer/coach Joe Rijpkema was over en in deze wedstrijd de onderliggende partij en verloor uiteindelijk met 16-20. Het vuurwerk startte gelijk want na zes minuten stond er al 3-3 op het scorebord en was het de wedstrijd tussen Josine Verburg en Nova. Vier minuten later was het nog steeds gelijk door goals van Vincent Algra en Thomas van der Zwaard: 5-5. Verdedigend gaf VZOD als vak onvoldoende druk en hiervan begonnen de schutters van Nova te profiteren: 5-8. Het spel golfde heen en weer en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Nova bleek een geduchte tegenstander die het vizier steeds scherper had staan. Via Verburg en Ruben Maat van afstand scoorde VZOD/FIQAS wel mee maar de Kudelstaarters moesten alle zeilen bijzetten: 7-11. Gelukkig wist vlak voor rust Algra vanachter de korf en Ruben Maat met Lucky Luke-achtige schotsnelheid nog doel te treffen zodat de schade beperkt bleef: 9-12.

Als het team van trainer/coach Joe Rijpkema er nog wat van wilde maken in de tweede helft zou het wel uit een ander vaatje moet tappen. Helaas was het Nova die de eerste treffers maakte maar verzilverde de aanvallend sterk spelende Algra een strafworp en scoorde Jeffrey Könst van afstand na een mooie pass van Joëlle Heil: 11-14. VZOD/FIQAS bleef aan het elastiek hangen en wist bij te blijven maar zodra zij scoorden zette Nova daar gelijk een treffer tegenover. Zo liep Nova verder uit naar 12-17 en begonnen bij VZOD/FIQAS de frustraties enigszins toe te nemen. De goed leidende scheidsrechter Godyla liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen. De Kudelstaarters gebruikten hun energie daarom maar voor de wedstrijd en zetten dit om in dadendrang. Er brak vervolgens een goede fase aan waarin Algra en Verburg scoorden en zo werd het 15-18. Zeker toen de onhoudbare Verburg een strafworp meekreeg en verzilverde was alles nog mogelijk: 16-18. Het was lang geleden dat VZOD/FIQAS vanmiddag op zo’n kleine achterstand stond en dan ligt ineens alles nog open. De schoten waren in de laatste vijf minuten echter niet secuur genoeg of draaiden uit de korf. Nova rook de overwinning en gooiden er in de laatste minuten nog maar twee in waardoor VZOD/FIQAS uiteindelijk met 16-20 het onderspit delfde.

Aanstaande zaterdag wacht in de Proosdijhal de belangrijke wedstrijd om 16.20 uur tegen Sporting Badhoevedorp. Support is altijd welkom!