Korfbal wordt ’s winters in de zaal gespeeld, in het voorjaar zoekt men het veld weer op. Afgelopen zaterdag speelde VZOD/FIQAS haar eerste wedstrijd in de zaalcompetitie. DWS in Barneveld was de tegenstander en VZOD heeft direct haar visitekaartje afgegeven.

VZOD trok direct het initiatief naar zich toe, in de rust was de stand al 5-9. In de tweede helft maakte DWS het VZOD toch nog moeilijk, maar de spelers herpakten zich goed. Na een uur spelen werd de eindstand op 15-19 bepaald. Uitblinkers waren Vincent Algra en Joelle Heil, die samen de helft van de doelpunten voor hun rekening namen.

Volgende week treedt het vlaggenschip van VZOD aan in de ‘eigen’ Proosdijhal om 16.20 uur. Het Bilthovense Nova is dan de tegenstander.