Wedstrijden van Madjoe tegen VZOD/FIQAS zijn bijna altijd wedstrijden met spektakel en een gezonde rivaliteit. Helaas was de wedstrijd Madjoe-VZOD/FIQAS afgelopen zaterdag een uitzondering. Vooral VZOD stelde teleur en liep bijna de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Na een 8-7 ruststand, werd er uiteindelijk verloren met 13-11.

Onder moeilijke omstandigheden met veel wind, begon VZOD/FIQAS slap aan de wedstrijd. Madjoe nam direct een 2-0 voorsprong, Joelle Heil scoorde nog wel 2-1, maar Madjoe nam direct weer een voorsprong met een marge van twee, 3-1. Even een oprisping van VZOD, doelpunten van Eric Spaargaren en Josine Verburg, uit een vrije bal, brachten de teams weer in evenwicht. Het vervolg van de eerste helft deden de teams niet veel voor elkaar onder. Wel kwam Madjoe steeds op voorsprong, maar VZOD/FIQAS bleef altijd bij. In de slotfase van de eerste helft nam Madjoe wel weer een voorsprong met een marge van twee doelpunten, maar meteen scoorde Vincent Algra van afstand, waardoor de ruststand van 8-7 op het scorebord stond.

In het eerste kwartier van de tweede helft kwam VZOD/FIQAS zelfs op voorsprong, 10-11. De goed spelende Vincent Algra, was hier voornamelijk verantwoordelijk voor door tweemaal te scoren, waardoor zijn totaal op vier kwam.
Maar in de slotfase trok Madjoe toch aan het langste eind. VZOD/FIQAS was de hele wedstrijd de bal in het aanvalsvak te snel kwijt en met daarbij de harde wind, werd hen dit fataal. Madjoe hield zo lang mogelijk de bal in haar bezit en scoorde hier tweemaal uit, waardoor de eindstand op 13-11 werd bepaald. VZOD/FIQAS blijft nog wel op de tweede plaats staan en profiteerde niet van het verrassende verlies van koploper HKC. De competitie ligt even stil tijdens het Pinksterweekend, maar op 9 juni a.s. ligt de bal weer op de middenstip voor VZOD. Om 15.30 uur spelen zij thuis aan de Wim Kandreef tegen KCD uit Doorn.

Doelpuntenmakers VZOD/FIQAS: Vincent Algra 4x, Josine Verburg 3x, Joelle Heil, Eric Spaargaren, Ruben Maat en Arian Maat 1x