Komende zaterdag hoef je je niet te vervelen. Op verschillende plaatsen in het land wordt door VZOD-teams gestreden met verschillende doelen. Om 12:30 vangt de eerste etappe aan van deze lange en belangrijke korfbaldag voor VZOD. In Hoorn speelt VZOD 2 voor het kampioenschap in de reserveklasse 4a. Na de winst van ADOS woensdagavond staan beide ploegen gelijk en is het dus erop of eronder. Heeft ADOS last van de midweekse wedstrijd of hebben ze er juist voordeel van? Na deze wedstrijd is het snel in de helicopter naar de volgende lokatie.

Nadat vorige week VZOD A2 voor het eerst kampioen is geworden zal zaterdagde huldiging plaats vinden. Als ze winnen zijn ze bovendien alleen kampioen terwijl bij verlies de titel mogelijk nog moet worden gedeeld met KIOS. De wedstrijd start om 14:00 uur op het eigen complex. Dan is het weer zaak om met een noodgang door te vliegen naar Bleiswijk.

Voor VZOD 1 wordt de spanning steeds groter in de strijd tegen degradatie. De punten zijn dus erg belangrijk vooral omdat er dit jaar extra veel ploegen degraderen uit de derde klasse. Blijft VZOD 1 in de 3e klasse zonder extra wedstrijd of moet er een beslissingswedstrijd gespeeld worden of degradeert VZOD 1 direct naar de 4e klasse? Het eerste deed 23 mei goede zaken door van DES te winnen, maar ook mededegradatietkandidaat SDO deed helaas ‘goede zaken’ bij Madjoe en won, waardoor ze niet loskwamen van SDO. Nu is het zaak dat ze in de laatste competiewedstrijd ook weer punten pakken, zodat er zekerheid is dat ze boven SDO blijven staan in de poule. Aanvang: 15:30 uur.

Nog fut? Vlieg dan nog even naar Amsterdam waar VZOD A1 gaat proberen om de laatste plaats te verlaten. Hiervoor zal in ieder geval gewonnen moeten worden van Baluw Wit maar ook de resultaten van DKV zijn van belang. Om 17:00 uur zullen zij van start gaan. En natuurlijk is er de jeugd met de laatste wedstrijden van het seizoen. (kijk hier). Een zaterdag vol spanning, jammer dat ons kleine landje toch nog zo groot is…..