Coach Jorrit de Grutter geeft ons een inkijkje in de keuken van een kampioenenmaker. Beide juniorenteams zijn ongeslagen kampioen dus daar moet een strategie achter zitten. Op het gevaar van ‘meekijken’ door de concurrent af speelt Jorrit open kaart. Tenminste, als je een beetje bekend bent met de sterren van de A1. Weet je alle ingediënten juist te plaatsen bij de kampioen? Dan maak je kans op prachtige prijzen. Kijk snel bij ‘lees meer’.

  1. Een beregoede rebounder, die steeds weer zorgt dat zijn vakgenoten kunnen blijven schieten en dus scoren. Een speler die zijn doelpunten in de paalzône geregeld meepakt. Een vechter bovendien, een echte teamplayer die zijn medespelers tips geeft en ‘vermaakt’ met woordgrappen die zelfs het ‘droogtegehalte’ van de grappen van Evert Kwok niet halen.
  2. Een speler met een enthousiasme, motivatie en bovenal leergierigheid van heb ik jou daar. Een echte regelaar bovendien. Als er iets geregeld moet worden, dan staat hij op. Een harde werker die veel steunend werk voor zijn vakgenoten verricht. Soms wat onzichtbaar, maar daarmee zeker niet minder nuttig.
  3. Een potentiële topaanvaller met een enorm korfbalgogme en een teamplayer pur sang. Als korfbal een schoolvak zou zijn, zou deze speler een 10 halen. Plezier hebben in de sport is een groot goed. Extra frustrerend is het dan echter als je een half seizoen aan de kant zit door een blessure. Maar alle vertrouwen dat deze speler er sterker uitkomt en in het veldseizoen weer te bewonderen is op het korfbalveld.
  4. Een speler die steeds beter zijn weg in het vak weet te vinden, die steeds beter zijn functie gaat uitvoeren en daardoor groeit als korfballer. Een rebounder die bovendien zijn goals meeneemt en steunend werk verricht voor zijn vakgenoten. Een speler die qua trainingsarbeid en inzet geweldige sprongen heeft gemaakt in het afgelopen halfjaar. 
  5. Een speler die rent, vliegt, springt, valt en weer opstaat. En dat keer 10 ongeveer per wedstrijd. Een vechter, een harde werker die voor elke bal gaat. Een speler die kan rebounden, kan steunen en op z’n tijd ook voorin meedoet. 
  6. Een speelster die zo’n beetje net zo snel is als Usain Bolt. Zij houdt het echter veel langer vol dan laatstgenoemde. Sjoef-sjoef en dat niet even, nee de hele wedstrijd door. Zo passeert zij iedere tegenstander. Loepje zuiver niet te vergeten. Als captain bovendien een echte teamplayer.
  7. Een speelster die zelf vindt dat ze niet zo goed kan aanvallen, maar daar juist verdraaid goed in is. Maar bovenal een geweldige verdedigster!! Ze zorgt ervoor dat haar tegenstandster nooit in de steun kan komen of zelfs niet eens de bal kan ontvangen. Bovenal natuurlijk gevreesd om haar ‘elleboogjes’. ?
  8. Een speelster die zelf goed kan aanvallen, maar vooral ook haar vakgenoten kan vrijspelen. Tel daarbij op een goed schot & vechtlust en je hebt een mooi ‘ingrediënt’ voor een kampioenschap!
  9. Een speelster die de trainer altijd vlijmscherp houdt op de training. Als je een boos/gefocust gezicht ziet, kun je als tegenstander al gaan inpakken, want dan is deze speelsters schot duidelijk zuiver. Een speelster die met haar snelheid er bovendien makkelijk langskomt.
  10. Een speelster die haar draai in het vak steeds beter weet te vinden en steeds beter meedraait in het vak. Iemand die altijd open is naar het team. Een speelster die zowel voorin het vak kan meedraaien als steunend werk kan verrichten.

Weet jij de ingrediënten? Stuur dan 1 t/m 10 met bijbehorende naam van ‘het ingrediënt’ naar Jorrit@deGrutter.nl en maak kans op een gesigneerde kampioensfoto of een Meet&Greet na afloop van de wedstrijd tegen Atlantis op 1 maart!

 a1-k2014