De Kudelstaartse korfballers gingen afgelopen zaterdag op bezoek bij Dijkvogels in Maasdijk. De VZOD supporters zaten wettelijk noodgedwongen achter de live-stream en als je te laat inschakelde had je gelijk het vuurwerk in de beginfase gemist. Dijkvogels kwam snel op voorsprong, maar het team van trainer/coach Gert Krook zette de turbo aan. Binnen zes minuten hadden de Kudelstaarters de rollen omgedraaid en een mooie 1-4 voorsprong genomen.

Na de overrompelende bliksemstart van VZOD/FIQAS scoorde Dijkvogels al snel daarna de 2-4. VZOD/FIQAS ging echter onverstoorbaar door en bouwde de marge in twee minuten uit naar 2-6. De weersomstandigheden speelde beide teams nadien steeds meer parten en tussen de Westlandse kassen was er nog nauwelijks sprake van goed korfbal. Regen en wind teisterden de beide ploegen en de wedstrijd begon steeds meer op een survival te lijken. Dijkvogels wist er voor de rust nog twee te scoren waardoor de teams met een 4-6 ruststand de droge en warme kleedkamers op zochten.

Opgewarmd en wel vielen nu, net als in de eerste helft, de goals rap. Beide ploegen éénmaal zodat het scorebord 5-7 aangaf. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg het vochtige klimaat steeds meer weerslag op de koude en natte ledematen en deze stand zou 23 minuten onveranderd blijven staan. Het leek wel of de teams hadden afgesproken om niet meer te scoren. Alle complimenten voor de Kudelstaartse verdediging die de boel potdicht hield en alleen in de slotfase nog een keer capituleerde.  De scheidsrechter verloste een ieder uit zijn natte lijden en floot af: 6-7 winst voor VZOD/FIQAS. Aanstaande zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen Aurora, om 15.30 uur aan de Wim Kandreef. Als Corona geen roet in het eten gooit tenminste…