De dag waar we al enige tijd naar uitkeken: de kampioenswedstrijd tegen Madjoe. En afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Onder een stralend zonnetje en veel ouders, opa’s en oma’s, broers en zussen langs de lijn betrad de C1 van VZOD de arena. Natuurlijk hadden de coaches vooraf gezegd dat het benaderd moest worden als een gewone wedstrijd en dat we gewoon ons ding moeten doen die we al weken doen, maar toch. De gezonde spanning was van de gezichten te lezen.Dat ze konden korfballen was bekend, maar nu ook onder het oog van de vele supporters in deze belangrijke wedstrijd. Gelukkig was het Nikita die gelijk in de eerste aanval de openingsgoal scoorde. Spoedig daarna volgde een verzilverde korte kans van Jurre, een doorloopbal van Sven en een dieptebal van Kim. Daarmee kwam de C1 op een mooie 4-0 voorsprong. Nadat Madjoe tegen had gescoord waren het Sarah en Sven die de ruststand bepaalden op 6-1.

In de rust hadden we afgesproken om zo door te gaan, maar helaas vielen de goals niet meer zo makkelijk als in de eerste helft. Verdedigend werd het door VZOD keurig potdicht gehouden. Gelukkig wist Bastiaan na een tijdje van onder de korf te scoren. Madjoe maakte daarna de 7-2 en vervolgens was het Lotte die de bal over haar dame kreeg toegespeeld en doeltreffend was: 8-2. Dit was ook de eindstand en de C1 is met nog één wedstrijd te spelen niet meer te achterhalen. Het glansrijke kampioenschap was een feit en team viel elkaar juichend in de armen. Het talrijke publiek werd bedankt voor de aanmoedigingen en na afloop was er een heerlijke kampioenstaart in de kantine, medailles en natuurlijk keihard het ‘we are the Champions’!